Izbornik
Naslovnica Županije Zagrebačka
Županijske ceste

Tri nova traktora za košnju trave

Novi traktori
Foto: Zagrebačka županija
Tri županije: Zagrebačka, Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka vlasnice su nove mehanizacije vrijedne 1,53 milijuna kuna

S više od 12 milijuna kuna, Županijske ceste Zagrebačke županije d.o.o. obnovit će u ovoj godini mehanizaciju i gospodarska vozila. Najveće je to ulaganje u tvrtku od njezina osnutka prije 20 godina.

U prvoj fazi nabavljena su tri traktora s kranskim kosama. Tri županije: Zagrebačka, Krapinsko-zagorska i Sisačko-moslavačka vlasnice su nove mehanizacije pomoću koje će kositi travu uz državne, županijske i lokalne ceste na svom području.

Zagrebačka županija Obilježen Dan županije Zagrebačka županija gospodarski jedna je od najstabilnijih i najsigurnijih

– Godišnje kosimo oko 24 milijuna kvadratnih metara. Ova tri traktora ukupne vrijednosti 1,53 milijuna kuna bez PDV-a više su nam nego dobrodošla – rekao je Jurica Krleža, direktor ŽC-a.

Ključeve novih traktora uručio je u sjedištu ŽC-a u Goričici (Sveti Ivan Zelina) župan Stjepan Kožić.

– Potrebnom mehanizacijom i novim vozilima značajno ćemo poboljšati efikasnost firme kako bi ona tržišno mogla bolje i kvalitetnije funkcionirati. Smanjit će se i trošak održavanja mehanizacije, s obzirom na starost one koja se sada koristi. Također, tvrtka će manje angažirati vanjske kooperante, a to znači da će ostvarivati i veću dobit – rekao je župan.

Stjepan Kožić Drugi u Hrvatskoj Poduzetnici Zagrebačke županije odmah iza Zagreba Naftalan Radovi nadogradnje SB-a Naftalan teku prema predviđenom planu Investicijom od 50 milijuna kuna Ivanić-Grad ‘perjanica’ zdravstvenog turizma