Izbornik
Naslovnica Gradovi Metković
Metković

Srednjoškolci najbolje kuhaju Raštiku u Naroni

Nastupilo je 19 kuharskih ekipa iz cijele doline Neretve
1/14
Foto: metkovic.hr
Osim samoga okusa i mirisa skuhanoga jela bodovala se i dekoracija natjecateljskih stolova, na kojima se brojnim posjetitelja nudilo obilje domaćih delicija, od kruha ispod sačure, umbula, pršuta, slanih srdela…

Gastronomska manifestacija Raštika u Naroni održala se na Naronskome trgu u Vidu šesti put zaredom, a na njoj su među 19 kuharskih ekipa iz cijele doline Neretve slavili učenici pločanske Srednje škole "fra Andrije Kačića Miošića".

Projekt Velike i Male rive Metković Novi pogled na vidonjske rive i Norin

Pločani su prema ocjeni Stručnoga suda skuhali najukusniju raštiku sa suhim mesom, dok je drugo mjesto zauzela raštika što ju je skuhala ekipa Plava kamenica & Mesnica Begić, a treće je pripalo raštiki ekipe Gamborčići, prenijeli su iz Grada Metkovića.

Osim samoga okusa i mirisa skuhanoga jela bodovala se i dekoracija natjecateljskih stolova, na kojima se brojnim posjetitelja nudilo obilje domaćih delicija, od kruha ispod sačure, umbula, pršuta, slanih srdela…, a sve se to, u iščekivanju pobjednika, predlijevalo domaćim rakijama i zalijevalo vinom. Posjetitelji su se, također, mogli upoznati s proizvodima domaćih OPG-ova te ih kupiti.

Palijativna skrb U Metkoviću se osniva mobilni palijativni tim Dobroslavić: Među prvima smo u Hrvatskoj u brizi za starije Izložba "Skriveni stanovnici doline Neretve" Izložba u Prirodoslovnom muzeju Metković Upoznajte skrivene stanovnike doline Neretve