Izbornik
Naslovnica Gradovi Poreč 113 pregleda
sudjeluje 102 učenika

SŠ Mate Balote Poreč domaćin županijskom natjecanju iz hrvatskog jezika

Poreč natjecanje
Foto: Grad Poreč
Srednja škola Mate Balote Poreč danas je ugostila županijsko Natjecanje iz hrvatskog jezika, ujedno i najbrojnije natjecanje tog tipa na županijskoj razini

Natjecanje je službeno otvorila zamjenica gradonačelnika Nadia Štifanić Dobrilović, a uz nju, na otvorenju su sudjelovali i ravnatelj škole Krešimir Bronić, brojni profesori i mentori te natjecatelji.

- Naša je škola ponovno domaćin jednom ovako važnom natjecanju, nakon što je već jednom uspješno ugostila državno natjecanje iz hrvatskog jezika. Vjerujem da će se danas, kao i uvijek, u Poreču svi dobro osjećati, te da će natjecatelji pokazati svoje veliko znanje - rekla je zamjenica gradonačelnika, posebno pohvalivši angažman profesora-mentora koji i u svoje slobodno vrijeme pomažu učenicima u pripremi za natjecanje, priopćili su iz porečke gradske uprave.

Na natjecanju sudjeluje 102 učenika iz istarskih osnovnih i srednjih škola, a prilikom svečanog otvaranja u ime domaćina pozdravio ih je i ravnatelj škole Krešimir Bronić.

- Natjecanje iz hrvatskog jezika najbrojnije je natjecanje koje se odvija pod okriljem Agencije za odgoj i obrazovanje, što i ne čudi jer materinji jezik je nešto što pokušavamo savladati od rođenja kako bismo mogli iskomunicirati svoje misli, želje i ideje - napomenuo je ravnatelj Bronić i poželio svima dobre rezultate.

Nadahnutim nastupima otvaranje su obogatili učenici SŠ Mate Balote – Andra, Jana, Filip i Daniel, akustični sastav koji djeluje u sklopu školske glazbene grupe, izveo je akustične verzije pjesama “Sanjam“ i „Bla, bla“. Luka Rutić izveo je svoju interpretaciju pjesmE „Čekaj me“ Konstantina Simonova, a Frane Batagelj predstavio se monologom iz Molierova „Škrca“. Uz natjecanje, za sudionike je organiziran i vođen obilazak Poreča.