Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Pogodnosti za sve građane s više od 65 godina

Starijima 50% popusta za bazene, koncerte, kino, utakmice

storyeditor/2024-06-14/popust_starcima_B.jpeg
Foto: GRADSKI BAZENI CERINE Na koprivničkim je bazenima, među ostalim, bio organiziran fašnik za umirovljenike

Osobe starije od 65 godina u Koprivnici očekuju brojne pogodnosti definirane posebnom odlukom koja bi trebala stupiti na snagu 1. siječnja iduće godine.

Gradske vlasti pripremile su prijedlog odluke o pogodnostima za osobe starije životne dobi s područja Koprivnice koja bi trebala biti usvojena na sjednici Gradskog vijeća prije ljetne stanke. Bit će u primjeni od početka 2025. godine.

Svi stariji od 65 godina, prema toj odluci, imat će 50 posto popusta na mjesečnu ulaznicu za Gradske bazene i sve sportske programe za umirovljenike u sklopu sportskog centra na bazenima. Isti popust vrijedi i za ulaznice za Kino Velebit te predstave i koncerte u Domoljubu u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta.

No to nije sve: osobe starije dobi imat će pravo i na 50 posto popusta na kupnju svih ulaznica za utakmice NK Slavena Belupa. Mogu također podići jednu besplatnu ulaznicu za svaku utakmicu RK Podravke Vegete te besplatnu ulaznicu za izložbe u sklopu Muzeja grada te u galerijama kojima upravljaju gradski muzealci.

– Popust na usluge koje su navedene u ovoj odluci međusobno ne isključuju pogodnosti, odnosno popuste koje pružatelji usluga pružaju korisnicima po osnovi statusa umirovljenika i osoba starije životne dobi, nego se oni zbrajaju – tumače u Gradskoj upravi.

Obrtnici i tvrtke koji posluju na području Koprivnice mogu se uključiti u pružanje pogodnosti na temelju te odluke, i to tako da stariji od 65 ostvaruju popust kod njih u visini koju sami odrede neovisno o popustu kojeg daje Grad.

– Svrha Odluke je potaknuti osobe starije životne dobi na aktivniji način života te da se smanji njihova socijalna isključenost na području Grada Koprivnice. Ovakvom odlukom cilj je potaknuti aktivaciju i kontinuirano sudjelovanje osoba starije životne dobi u društvenim, kulturnim i građanskim aktivnostima, te im na taj način dati osjećaj društvene korisnosti i pripadnosti. Osobe starije životne dobi svojom će uključenošću u razne aktivnosti, svojim znanjima i iskustvom doprinijeti oblikovanju i razvoju zajednice – zaključuju u Gradu. 

storyeditor/2024-06-14/androvic_panel_foto_anita_zeko.jpg Dani zdravstvenih karijera u RH Županija nizom mjera privlači i zadržava mlade liječnike Navijači su zdušno bodrili vatrene, ali zbog slabe igre i uvjerljivog (0:3) poraza naše reprezentacije priželjkivano je slavlje, nažalost, izostalo Trg u znaku "kockica" Brođani pratili vatrene putem velikog videozida na Korzu storyeditor/2024-06-15/PXL_140624_116113235.jpg Splitsko-dalmatinska županija uložila je 30.000 € u pripremu projekta "Delmati: snaga zajedništva" izložba koja spaja i briše granice