Izbornik
Naslovnica Županije Virovitičko-podravska
Dani zdravstvenih karijera u RH

Županija nizom mjera privlači i zadržava mlade liječnike

storyeditor/2024-06-14/androvic_panel_foto_anita_zeko.jpg
Foto: ANITA ZEKO NA PANELU je predstavljeno kako Virovitičko-podravska županija surađuje s mladim liječnicima, kao i njihovo uključivanje u "županijsku obitelj"

Župan Igor Andrović sudjelovao je na konferenciji 9. Dani zdravstvenih karijera u Republici Hrvatskoj koju organizira Medicinski fakultet u Zagrebu u suradnji s Centrom za planiranje zanimanja u biomedicini i zdravstvu, Centrom za zdravstvene sustave, politike i diplomaciju te Studentskim zbora Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Župan Andrović bio je jedan od panelista na panel-raspravi "Specijalizacija bez 'robovlasničkih ugovora' – Što mogu? Što želim? Što mi se nudi?". Predstavio je kako Virovitičko-podravska županija surađuje s mladim liječnicima, kao i njihovo uključivanje u "županijsku obitelj".

– Virovitičko-podravska županija, kao i sve naše zdravstvene ustanove, vesele se svakom saznanju da postoji mladi liječnik/liječnica koji bi želio svoju karijeru započeti u nekoj od naših zdravstvenih ustanova. Nakon takvog saznanja pokušava se uspostaviti kontakt kako bi se saznalo o željama, afinitetima i namjerama kandidata te se nude uvjeti kako bi se kandidat odlučio za zapošljavanje u nekoj našoj zdravstvenoj ustanovi na primarnoj ili sekundarnoj razini prezentirajući sve mogućnosti i beneficije koje može ostvariti. S obzirom na deficit liječnika, s čime se bore mnoge županije, svaki liječnik može u svakom trenutku zasnovati radni odnos na neodređeno vrijeme i nakon toga o specijalizaciji koja ga zanima i prema kojoj ima afiniteta jer su javni pozivi za zapošljavanje stalno otvoreni zbog fluktuacije zdravstvenih kadrova iz ustanove u ustanovu – rekao je župan Andrović.

Virovitičko-podravska županija, istaknuo je, kontinuirano ulaže u zdravstvenu infrastrukturu i poboljšanje uvjeta rada za medicinske djelatnike. Županija nudi, naveo je, priliku korištenja subvencije za stanovanje u visini od 200 eura mjesečno, sufinancira kamate na stambene kredite za kupovinu ili izgradnju prve nekretnine za stanovanje zdravstvenim radnicima, dodjeljuje stipendije za mlade liječnike te osigurava određena sredstva za poticanje zapošljavanja liječnika kao novu mjeru za privlačenje mladih liječnika. 

storyeditor/2024-06-15/PXL_140624_116113235.jpg Splitsko-dalmatinska županija uložila je 30.000 € u pripremu projekta "Delmati: snaga zajedništva" izložba koja spaja i briše granice Vrazova Ljubica samobor Uživalo se u večerima poezije, publiku oduševio i Rade Šerbedžija Humanitarno Učitelji, ali i župan trčali za 'vretence'