Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
DISLOCIRANI STUDIJ U SLATINI

“Starta” prva generacija studenata

Foto: Grad Slatina
Prvu je godinu upisalo 27 studenata

Gradonačelnik Denis Ostrošić, zamjenik mu Ilija Nikolić i pročelnik Stručne službe Krunoslav Šarabok službeno su posjetili 
Sveučilište Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku, Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti, gdje ih je primio dekan prof. dr. 
sc. Damir Matanović.

Razlog ovog susreta bilo je potpisivanje Ugovora o izvođenju i sufinanciranju nastave na dislociranom  studiju Ranoga i Predškolskoga odgoja i obrazovanja u Slatini I. generacije studenata akademske 2021./2022. Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti tako se obvezuje osigurati izvođenje i pokrivenost nastave, dok će Grad Slatina osigurati prostor i opremu za izvođenje nastave u Slatini za prvu generaciju studenata koju će sufinancirati s 200.000 kuna zasvaku akademsku godinu.

Dekan Matanović tom je prigodom istaknuo kako postoji velika zainteresiranost studenata za studij u Slatini, a koji već studiraju, no kako ih nije moguće premjestiti tijekom druge i treće godine. Studij u Slatini kreće s prvom godinom, odnosno prvom generacijom studenata kojih će, gledajući prema ljetnom upisnom roku kada ih se upisalo njih 27, biti dovoljno za pokretanje studijskog programa.

– Mi se nadamo i većem broju studenata nakon provedbe jesenskog upisnog roka, s obzirom na iskazanu zainteresiranost za studij u Slatini, no zadovoljni smo i s ovom brojkom, budući da se nakon tri godine od pokretanja ovoga projekta tek kreće u njegovu konkretnu realizaciju – rekao je gradonačelnik Ostrošić, naznačivši da je ovo jedan od povijesnih trenutaka u povijesti grada Slatine.