Izbornik
Naslovnica Gradovi Jastrebarsko
Zabavno u Dječjem vrtiću Radost

STEM radionice za poticanje dječje mašte i znatiželje

storyeditor/2024-03-01/JaskaC.jpg
Foto: Jastrebarsko Projekt 'Sa STEMom raSTEMo' vratio se u Dječji vrtić Radost

Nakon što je projekt Društva naša djeca Jastrebarsko "Sa STEMom raSTEMo" obišao cijelu Hrvatsku, vratio se kući na radost polaznika Dječjeg vrtića Radost, koji su dobili priliku i sami se okušati u ovom zabavnom programu.

– Ukupno je kroz ovaj projekt dosad prošlo više od 2000 djece, zbog čega smo i krenuli s ovakvim načinom edukacije – rekla je predsjednica Društva naša djeca i zamjenica gradonačelnika Nikolina Ribarić. Uključeno je šest odgojnih skupina, a ciljana su skupina bili predškolci i polaznici Montessori programa, uz učenike OŠ "Ljubo Babić" i OŠ Glina kao partnere, dok je podršku programu dalo i Ministarstvo znanosti. U radionicama djeca na sebi prilagođen način razvijaju znatiželju i kritičko mišljenje, a program uključuje znanja iz biologije, kemije, fizike i informatike. Zadovoljstvo ovim programom iskazala je i ravnateljica Jadranka Stojković.

storyeditor/2024-03-01/a_poduzetnici_foto_kristijan_toplak.jpg Nova zdanja sagrađena su kroz projekt "Mreža poduzetničkih inkubatora" Za deset godina u poduzetničkim inkubatorima otvorena 101 tvrtka storyeditor/2024-03-01/DNZ.jpg Novi objekt nalazit će se tik do postojeće školske zgrade Ugovoreno projektiranje nove zgrade Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića storyeditor/2024-03-01/MZC.jpg Ulaganja u sport Najveći proračunski iznos za međimurske sportaše u povijesti