Izbornik
Naslovnica Gradovi Mursko Središće
SURADNJA MURSKOG SREDIŠĆA I TRIJU OPĆINA

Stigla dva moderna komunalna vozila za odvojeno skupljanje raznih vrsta otpada

Foto: Grad Mursko Središće
Modernizacijom voznog parka povećat će se učinkovitost poslovanja i podići razina komunalne usluge za građane

Komunalna tvrtka Murs-ekom iz Murskog Središća nabavila je dva nova komunalna vozila za skupljanje otpada. Modernizacijom voznog parka povećat će, najavljuju, učinkovitost poslovanja, podići razinu komunalne usluge za građane grada Murskog Središća, općina Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec.

IZGLASAN Proračun iznosi 115,463.247 kuna

Kvalitetna suradnja Ugovor o javnoj nabavi robe za projekt u sklopu kohezijskog fonda – operativnog programa “Konkurentnost i kohezija 2014. 2020.” potpisan je 15. prosinca, a ubrzo je obavljena i primopredaja. Novim vozilima i gradnjom kompostane u roku od tri godine povećat će se vrijednost komunalnog poduzeća za 400 posto i unaprijediti komunalni standard.

– Dobili smo dva vozila Mercedes vrijedna 2,2 milijuna kuna, i naša odluka od prije dvije godine da preuzmemo komunalno poduzeće pokazala se kao jako dobra. Ono što bih ujedno htio naglasiti, jest kvalitetna i odlična suradnja Grada Mursko Središće sa susjednim općinama Sveti Martin na Muri, Selnica i Vratišinec.

- Zahvaljujem načelnicima na toj simbiozi koja donosi ovakve nove vrijednosti i boljitak za sve građane i mještane – rekao je gradonačelnik Murskog Središća i predstavnik Skupštine Murs-ekom Dražen Srpak.

LIONS CLUB SLATINA I GRAD SLATINA POMAŽU BANOVINI Donacije za kupnju mobilnih kućica

Našli zajednički jezik Primopredaji su nazočili i direktor komunalnog poduzeća Murs-ekom Josip Sršan, voditelj projekta tvrtke Tehnix Željko Horvat, zamjenik voditelja komercijalne službe tvrtke Tehnix Vlado Balent, načelnik Općine Selnice Ervin Vičević, načelnik općine Vratišinec Zdravko Mlinarić i načelnik općine Sveti Martin na Muri Dražen Crnčec.

– Želim zahvaliti gradonačelniku i djelatnicima Murs-ekoma što su uložili svoj trud i znanje i što smo našli zajednički jezik kako bi komunalno poduzeće dalo što bolji rezultat svima nama – rekao je načelnik Crnčec. Vozila su od proizvođača Mercedes Benza, model podvozja Arocs 1827, nosivosti 18 tona s modelom nadogradnje Ekomunal zapremnine 16 prostornih metara proizvođača Tehnix iz Donjeg Kraljevca, koja se bavi održivim gospodarenjem otpadom.

SRC U SLADOJEVCIMA Sanirano krovište, a bit će i cijeli centar

Jedno nabavljeno vozila s nadogradnjom 16 prostornih metara prvenstveno će se koristiti za sakupljanje biorazgradivog komunalnog otpada, dok će se drugo takvo vozilo koristiti za odvojeno sakupljanje otpada poput plastike, papira, metala i tetrapaka.