Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Proglašeni najbolji sportaši grada Osijeka i Osječko-baranjske županije

Stipendije za darovite, briga za sportsku infrastrukturu

Foto: Osijek
- Osječko-baranjska županija revitalizacijom OLT-a započinje projekt koji je vjerojatno jedinstven u ovom dijelu Europe. To je sportski inkubator koji će od predškolskog doba voditi brigu i usmjeravati djecu prema sportu na znanstvenoj i stručnoj razini – najavio je župan Ivan Anušić

U sportskoj dvorani Gradski vrt održana je svečanost proglašenja najuspješnijih u sportu u 2021. u Gradu Osijeku i Osječko-baranjsoj županiji. Priznanja i nagrade najboljima uručili su osječki gradonačelnik Ivan Radić i župan  Ivan Anušić.

– Jedini u Hrvatskoj od većih gradova stipendiramo darovite sportaše 5. i 6. kategorije. Uz stipendije, ulažemo znatna sredstva u sportsku infrastrukturu. Već ovoga ljeta na našoj Copacabani plivat ćete u prvom pravom olimpijskom bazenu. Vjerujemo da ćemo u suradnji sa Županijom  sagraditi i prvi natkriveni olimpijski bazen. Gradi se novi stadion, a i za rekonstrukciju staroga imamo planove. Svi ste pobjednici jer nije bilo lako trenirati niti se natjecati u pandemijskim uvjetima. Čestitam svim dobitnicima i nominiranima. Svi ste vi najsportaši – istaknuo je gradonačelnik Radić.

– Sport je izuzetno važan i treba ga poticati ulaganjima u sportsku infrastrukturu, ulaganjem u djecu predškolske i školske dobi. Već ih tada treba upoznavati sa sportom i kvalitetom koju će im sport donijeti u budućem životu. Osječko-baranjska županija revitalizacijom OLT-a započinje  projekt  koji je vjerojatno jedinstven u ovom dijelu Europe. To je sportski inkubator koji će od predškolskog doba voditi brigu i usmjeravati djecu prema sportu na znanstvenoj i stručnoj razini – rekao je župan Anušić.

U ime svih dobitnika zahvalio se najbolji sportaš Grada Osijeka za 2021. godinu Antonio Krajinović. Naslov “Sportaš 2021.” označava 64. dodjelu priznanja najboljim sportašima, a podijeljena su najboljima u 12 kategorija.