Izbornik
Naslovnica Gradovi Zaprešić
Uspješno završen projekt SING 2021 Veleučilišta Baltazar i Grada Zaprešića, pokrenut 2019. godine

Studenti projektnog menadžmenta razvijali napredne projekte iz ekologije, održivog razvoja, malog i srednjeg poduzetništva te turizma

Foto: Grad Zaprešić
Razradom konkretnih projekata studenti projektnog menadžmenta stječu dodatna praktična znanja, a Grad pak dokumentaciju

Završen je projekt Sinergija znanja Grada Zaprešića i Veleučilišta Baltazar Zaprešić za 2021. godinu (SING 2021). Pokrenut je početkom 2019. godine potpisivanjem sporazuma o suradnji između Grada i Veleučilišta Baltazar, na inicijativu Savjeta za turizam i ulaganja Grada Zaprešića koji je prepoznao potencijal Veleučilišta na kojemu studenti stječu znanja s područja projektnog menadžmenta.

ZA LJEPŠI GRAD Skupili oko 450 tona odbačenog otpada

Stjecanje znanja

Razradom konkretnih projekata studenti projektnog menadžmenta stječu dodatna praktična znanja, a Grad dobiva projektnu dokumentaciju na temelju koje kasnije može krenuti i u realizaciju predloženih projekata s ciljem daljnjeg rasta i razvoja. Kako je istaknuto, kroz projekt studenti primjenjuju znanja, vještine i sposobnosti koje su potrebne svakom modernom voditelju projekata.

Ove su godine u radu na projektima sudjelovala 54 studenta podijeljena u 12 timova. Timovi su radili pod mentorstvom višega predavača Marka Šimca, doc. dr. sc. Ernesta Vlačića, prof. v. š., i predavača Karla Jurača. Ovogodišnja tematska područja unutar kojih su studenti razvijali projekte bila su ekologija, održivi razvoj, malo i srednje poduzetništvo te turizam. Pandemija koronavirusa je silom prilika dovela i do dodatnog razvoja digitalnih kompetencija studenata koji su svoje radionice organizirali putem platforme MS Teams i sustava Baltazar (Moodle). Projekti su razvijani korištenjem PM2 metodologije Europske komisije, čime su studenti imali mogućnost usvojiti konkretna i aktualna znanja iz projektnog menadžmenta.

KUĆICE ZA KNJIGE Prolaznici mogu ostaviti svoju knjigu ili pak posuditi neku ostavljenu, pročitati je i, ako to žele, vratiti je natrag u kućicu za – knjige

Pobjeda tima “5 BAK”

Ove godine pobjedu je odnio tim “5 BAK” u sastavu Petra Sentić, Marina Krkač, Pavica Letica, Marko Šilović i Helena Maričić, koji su u sklopu teme o ekologiji obradili projekt pod nazivom “GEO CORE – zelena transformacija obrazovno-odgojnih ustanova u gradu Zaprešiću”. U finalnom dijelu natjecanja našli su se i timovi koji su razradili projekt nabave autobusa pogonjenih na tekući vodik i izgradnju proizvodne infrastrukture (Vedran Čiček, Iva Štiglić, Ema Štiglić, Ivan Mostarac), projekt “Mini sajam šetnica – poticanje razvoja poduzetništva u gradu” (Sandi Prodanović, Ernest Malarić, Tomislav Petek, Tomislav Karakaš, Petar Čižmešija) i projekt brendiranja skele na Savi (Viktoria Međaković, Ana Husnjak, Daria Ciković). Svim studentima koji su sudjelovali u projektu dodijeljene su potvrde Grada Zaprešića, koje mogu iskoristiti i u reguliranju specijalističke prakse na studiju, dok je pobjednički tim dodatno nagrađen prigodnom nagradom Grada.