Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Sveučilište Sjever

Studenti u Koprivnici i dalje bez restorana

Studentska menza
Foto: Goran Kovačić/PIXSELL
Unatoč lipanjskim obećanju iz Ministarstva obrazovanja, javni natječaj nije zaključen do početka predavanja, no u nadležni kažu da bi problem trebao biti riješen u najkraćem roku

Redovni studenti Sveučilišta Sjever u Koprivnici, njih 200-tinjak, u novu su akademsku godinu ušli bez restorana u kojemu bi se mogli prehranjivati po subvencioniranim cijenama. Unatoč lipanjskom obećanju iz Ministarstva obrazovanja, tada raspisan javni poziv zainteresiranim ugostiteljima nije zaključen do početka predavanja.

– Prema zadnjim, prošlotjednim informacijama iz Ministarstva, problem bi trebao biti riješen u najkraćem mogućem roku – kazao je jučer Mario Tomiša, prorektor koprivničkog centra Sveučilišta Sjever.

Studenti su u Koprivnici osuđeni na brzu hranu od prosinca prošle godine, kada je studentski restoran, nakon samo desetak dana rada, zatvorila Podravka. Na javni poziv raspisan u lipnju javili su se KTC sa svojim restoranom u Česmičkoj ulici te hotel Podravina, koji je studentima već nudio subvencioniranu prehranu, ali je to prestao zbog neisplativosti posla i zbog brojnih pritužaba na kvalitetu usluge.

Doznaje se da te dvije tvrtke još nisu primile odluku Ministarstva o tome tko je odabran.