Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
PULA DODIJELILA VIŠE NEGO PROŠLE GODINE

Studentske stipendije, koje iznose 800 kuna, isplaćuju se od siječnja do rujna

Foto: Dusko Marusic/PIXSELL
Grad stipendira 168 studenata koji su zadovoljili uvjete i uz to imaju najmanje 20 bodova

Grad Pula u akademskoj 2020./2021. godini stipendira 168 studenata koji su zadovoljili uvjete na temelju Pravilnika o dodjeli stipendija i imaju najmanje 20 bodova.

Unatoč financijski neizvjesnoj i pandemijom opterećenoj godini Grad Pula u ovoj akademskoj godini stipendira 46 studenata više nego u 2020.

Dodijeljeno 46 stipendija više

– Izazovna je ovo godina za sve nas, a vjerujem i za vas studente. Koliko god moderna tehnologija i online predavanja imali svoje brojne prednosti, studentski život nezamjenjiva je faza odrastanja budućih akademskih građana ovog grada. Nadam se da će se u novoj 2021. godini život što prije vratiti u “staro normalno” i da ćete svoje studentske dane provoditi neopterećeni koronavirusom. Uvijek me veseli vidjeti koliko Pula ima kvalitetnih i kreativnih mladih ljudi i od srca čestitam svima koji su zaslužili gradsku stipendiju. Ove godine dodijelili smo čak 46 stipendija više nego u 2020. godini i vjerujem da ćemo studentima i njihovim roditeljima na ovaj način pomoći tijekom studiranja. Svjedoci smo da se studentski standard i općenito uvjeti studiranja u Puli konstantno podižu, a izgradnja novih kapaciteta za smještaj bit će jedan velik korak naprijed. Svima želim puno uspjeha u nastavku studija – poručio je gradonačelnik Miletić.

E-mailom dobili ugovor

Kriteriji za dodjelu stipendije u akademskoj 2020./2021. godini bili su redovan studij, prebivalište u Puli, prosjek ocjena, a studenti koji su položili sve predmete iz prethodne godine bodovani su s dodatna tri boda. Za izbor deficitarnog zanimanja pripala su dodatna tri boda, za volontiranje dva boda, a bodovala su se i postignuća za uspjehe na natjecanjima državnog i međudržavnog značaja iz područja znanja, sporta i umjetnosti.

Ovogodišnje stipendije iznose 800 kuna mjesečno, a isplaćuju se od siječnja do rujna 2021. godine. Svečano potpisivanje ugovora za dodjelu stipendija zbog epidemioloških mjera, kojih se moramo pridržavati zbog epidemije COVID-19, ove godine nije bilo moguće održati te su studenti na e-mail adresu dobili ugovor koji su trebali potpisati i, također, vratiti e-mailom.