Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
sveti Nikola otvorio sezonu klizanja

Sudeći po prvoj noći, bit će prometno na ledu

Klizalište u Velikoj Gorici
1/2
Foto: Grad Velika Gorica
Na ceremoniji su sudjelovale mlade klizačice iz zagrebačkoga Medveščaka

Osim što su prošloga tjedna na blagdan svetoga Nikole dobra djeca uživala u svojim darovima, još veću sreću donijelo je otvorenje sezone klizanja u Velikoj Gorici. Prvi dan klinci su mogli klizati besplatno.

Nagrada za džudo klub Fuji Džudo klub Fuji u Brixsellesu dobio nagradu za najbolji projekt 'Svatko od nas ima neku planinu u životu koju treba svladati'

Omiljena zimska zabava velikogoričkim školarcima već je godinama klizalište, a ove godine premješteno je iz parka Franje Tuđmana u park uz Muzej Turopolja. Čim je došao trenutak u kojem se moglo na led, gorički klinci su na njemu i bili. Međutim, tom dugoiščekivanom trenutku je prethodila svečana ceremonija otvaranja. Na ceremoniji su sudjelovale mlade klizačice iz zagrebačkoga Medveščaka, a ledom su proklizali i sveti Nikola sa svojim pratiteljem Krampusom.

Foto: Grad Velika Gorica

Iako su klizačice oduševile sve okupljene, najbolji dio večeri klincima je bio dočekati kraj, i to zato što je to značilo započeti klizati. Da je klizanje zaista omiljena aktivnost brojnim malim Velikogoričanima pokazuje nestrpljenje s kojim su čekali odlazak na led.

Čim je voditeljica objavila kako je klizanje na dan otvorenja besplatno i da je sezona otvorena, dječica su pohrlila na led. Klizali su oni manji, oni malo veći, neki i u pratnji roditelja, a ni odrasli nisu odoljeli stati na klizaljke i uživati u zimskim radostima… Ako se po prvoj klizačkoj noći sezona poznaje, i ove će godine prometno na goričkom ledu. 

Aktualac Aktualni sat uoči 10. sjednice Gradskoga vijeća Velike Gorice Obasuli ga pitanjima: od klizališta do stanja Skloništa za životinje