Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
prodaja rabljenih stvari

Svake nedjelje od 7 do 14 sati buvljak na novoj lokaciji

buvljak
Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL
Želja nam je da pomognemo i prodavačima i kupcima, ali na organiziran način, da se zna tko prodaje, što prodaje i na koji se način prodaja vrši, kazao je gradonačelnik Obersnel

U organizaciji TD Rijeka plus od nedjelje, 30. rujna na tržnici Brajda održavat će se organizirano izlaganje i prodaja rabljenih stvari, popularno zvani buvljak, odlučeno je na gradonačelnikovom kolegiju.

Otvorena senzorna soba za slabovidne osobe u OŠ Pećine Otvorena senzorna soba za djecu s teškoćama vida

TD Rijeka plus preuzelo je organizaciju izlaganja i prodaje rabljenih stvari na tržnici Brajda. Prodaja rabljene robe bit će organizirana svake nedjelje od 7 do 14 sati, na prostoru sjeverno i istočno od paviljona, na kojem će biti postavljena 33 drvena štanda, a dnevni zakup će se plaćati simboličnih 10 kuna.

"Nadam se da ćemo uspjeti u rješavanju toliko zazivane lokacije za prodaju rabljenih stvari. Želja nam je da pomognemo i prodavačima i kupcima, ali na organiziran način, da se zna tko prodaje, što prodaje i na koji se način prodaja vrši",  kazao je gradonačelnik Vojko Obersnel.

Kako je pojasnila pročelnica Odjela za komunalni sustav Irena Miličević, odabirom ove lokacije se s jedne strane rješava problem prodaje rabljene robe, a s druge strane nastoji se oživjeti tržnicu Brajda.

"U srpnju ove godine Grad Rijeka je prestao upravljati prostorom na Preluku, pa više nema uvjeta niti za organizaciju i održavanje sajma automobila i rabljenih stvari, koje su se do tada mogle prodavati unutar ograđenog dijela i uz plaćanje dnevne naknade od 10 ili 15 kuna. Prodaja rabljene robe trenutno se odvija na ilegalan način na nogostupima na Preluku i na tržnici Brajda, što se nastoji spriječiti u suradnji komunalnog redarstva, policije i carinske inspekcije", kazala je pročelnica Miličević.

Novu organizaciju prodaje rabljene robe podržao je i Mjesni odbor Brajda-Dolac. Prema riječima pročelnice Miličević, praksa će pokazati je li potrebna promjena radnog vremena ili povećanje radnih dana.

Miličević je dodala kako je prije godinu dana kao lokaciju za buvljak bio predložen most ispred hotela Continental, no ta ideja nije zaživjela zbog nezadovoljstva izlagača nemogućnošću ispunjavanja nekih njihovih zahtjeva, poput mjesta za parkiranje, priopćili su iz Rijeke.

Priručnik za Građanski odgoj Rijeka Predstavljen priručnik za građanski odgoj i obrazovanje za sedme i osme razrede