Izbornik
Naslovnica Gradovi Pula
Nova aplikacija

Sve o Puli sada možete saznati na jednom mjestu

aplikacija Pula na dlanu
Foto: Dusko Marusic/Pixsell
Nova web aplikacija 'Pula na dlanu' koja na jednom mjestu jednostavno, interaktivno i zanimljivo građanima pruža potpunu sliku o gradu predstavljena je u Komunalnoj palači

Gradonačelnik Pule Boris Miletić istaknuo je kako je Grad Pula kao prvi grad u Hrvatskoj prije godinu dana uveo interaktivnu vizualizaciju e-Proračun kao projekt koji je na novi način temeljni gradski dokument približio svim građanima, a danas aplikaciju koriste sve hrvatske županije i Grad Zagreb.

- Zbog uspostavljanja inovativnih modela dvosmjerne komunikacije s građanima, postali smo primjer drugim gradovima, te smo prepoznati kao jedan od najotvorenijih i najtransparentnijih gradova u Hrvatskoj što potvrđuju i nezavisna istraživanja. S projektom 'Pula na dlanu' idemo korak dalje i vjerujemo da ćemo i tu biti svijetli primjer jednog potpuno novog načina otvaranja i pružanja informacija građanima. Građani mogu dobiti uvid u trendove kretanja gospodarskih pokazatelja, strukturu poduzetnika prema veličini, djelatnostima, vlasništvu, ali i mogućnost pretraživanja, analize i rangiranja svih tvrtki u gradu prema raznim kriterijima, kako u grafičkom, tako i u tabličnom obliku - istaknuo je Miletić - priopćili su iz gradske uprave.

Foto: Dusko Marusic/Pixsell

Sve o posebnostima aplikacije pojasnio je član uprave tvrtke Coin Dejan Gambin koja je aplikaciju izradila.

- Aplikacija je razvijena na sustavu poslovne inteligencije te je napravljena s ciljem da građanima pruži sve podatke o gradu koje su im potrebne na jednom mjestu. Kroz aplikaciju također stvaramo uvjete da se građani aktivnije uključe u proces donošenja odluka u svom gradu uz dodatno podizanje transparentnosti - poručio je Gambin.

Pored trendova kretanja gospodarskih pokazatelja, aplikacija nudi mogućnost pregleda turističke statistike za Pulu, poput broja noćenja i dolazaka, porijeklu gostiju, po smještajnim kapacitetima ili primjerice vrsti smještajnih kapaciteta. Zanimljiva je i mogućnost aplikacije o pregledu podataka o stanovništvu i zaposlenosti.