Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Gradske ustanove u kulturi

Sve više posjetitelja u kinu, knjižnici, muzeju

Foto: Robert Mihaljević
Ravnatelj Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Karlo Galinec istaknuo je da su protekle godine proveli ukupno 376 programa i zabilježili 102.000 posjeta, od čega 72.000 otpada na posudbu knjiga

Čelnici gradskih ustanova u kulturi predstavili su prošli tjedan u Koprivnici planove za ovu i rezultate u prošloj godini.

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Maja Holek podsjetila kako je lani obnovljena Dvorana domoljuba koja je nakon otvorenja, u nepuna dva i pol mjeseca, imala više od 9000 posjetitelja.

Interaktivne karte Komunalac i bazeni imaju nove stranice

Najavljuje bogat glazbeno-scenski program, poput kazališnih predstava, jazz i klasičnih koncerata, od kojih se izdvaja koncert višestruko nagrađivanog glazbenika Zvjezdana Ružića. Lani je i Kino Velebit oborilo sve rekorde po broju posjetitelja. Postavljeno je novo srebrno platno i procesor zvuka, a ove godine stižu novo pojačalo i zvučnici.

Ravnatelj Knjižnice i čitaonice „Fran Galović“ Karlo Galinec istaknuo je da su protekle godine proveli ukupno 376 programa i zabilježili 102.000 posjeta, od čega 72.000 otpada na posudbu knjiga.

– Veseli me što je prvi puta nakon 2015. prekinut negativan trend broja članova. Lani smo imali 8238 članova, što je u odnosu na godinu ranije 83 člana više – otkriva novi ravnatelj koprivničke knjižnice.

Ove godine planiraju ugraditi lift u zgradu te krenuti u nabavu novog bibliobusa. Prenamijenit će se i prostor čitaonice.

Nikad više objekata za predškolski odgoj Koprivnica i Zagreb imaju najviše dadilja za čuvanje djece u državi

Muzej grada Koprivnice pak imao je 500 posjetitelja više nego preklani, naveo je prošli tjedan reizabrani ravnatelj Robert Čimin. Ukupno je Muzej posjetilo oko 16.500 osoba. Izdvojio je izložbu Arbor Mundi s isprepletanjem raznih zbirki te prvu Međunarodnu ljetnu školu (bio)arheologije u Đurđevcu gdje su ugostili 13 američkih studenata i dvoje profesora.