Izbornik
Naslovnica Gradovi Dubrovnik
dubrovnik

Svečano otvorena novoobnovljena športska dvorana OŠ Lapad

Foto: Dubrovačko-neretvanska županija
Cjelovita obnova sportske dvorane sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od dva milijuna kuna

Nakon cjelovite obnove, u nazočnosti ministrice regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijele Žalac, svečano je otvorena školska športska dvorana OŠ Lapad.

Uz gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića kao domaćina i ravnateljicu OŠ Lapad Nikolinu Soko, svečanosti je nazočila i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Dubrovačko-neretvanske županije Jelena Dadić te brojni drugi uzvanici.

Upotreba instrumenata kohezijske politike U Dubrovniku održan seminar COTER-a

Kako je tom prilikom istaknuto, cjelovita obnova sportske dvorane sufinancirana je sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u iznosu od dva milijuna kuna, dok je Ministarstvo sa 2.451.571 kuna bespovratnih sredstava prethodno sudjelovalo i u projektu energetske obnove OŠ Lapad, prvom projektu u obrazovanju koji je sufinanciran sredstvima fondova EU.

Obnova dvorane trajala je od 16. listopada 2018. do početka veljače 2019. godine, a provedeni su radovi razgradnje i uklanjanja montažnih ploča ravnog krova i glavnih krovnih nosača te izgradnje novih glavnih krovnih nosača, novih armirano-betonskih greda iznad prozora i novih armirano-betonskih stupova. Provedena je i energetska obnova dvorane s UV otpornom hidroizolacijom, postavljen je novi parket te je ugrađena nova rasvjeta i ventilacija. Tako kroz sufinanciranje projekta energetske obnove i cjelovite rekonstrukcije školske dvorane ukupna sredstva MRRFEU-a za OŠ Lapad iznose 4.451.571 kuna.

'usporeni tempo' Petir pozvala službe da pomognu poljoprivrednicima u povlačenju 2,4 milijarde eura iz EU fondova