Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
iz fondova EU

Sveučilište u Splitu do travnja 2021. nabavlja opremu vrijednu 83 milijuna kuna

Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL
Ova vrlo vrijedna oprema omogućit će nam da s partnerskim tvrtkama razvijamo nove proizvode i usluge u području farmacije, biomedicine i industrije metala, što će njima značiti veću konkurentnost na tržištu i nova radna mjesta, rekla je Vranješ-Markić

Sveučilište u Splitu do travnja 2021. godine nabavit će znanstvenu opremu vrijednu oko 83 milijuna kuna dobivenih iz fondova Europske unije, a njome će se opremiti 21 laboratorij, najavljeno je na konferenciji pod nazivom "Nabavom znanstvene opreme do jačanja konkurentnosti".

Prazna učionica Javno zdravstvo Suradnja sa Sveučilištem u Južnoj Karolini

Prorektorica za znanost i inovacije prof. Leandra Vranješ-Markić istaknula je da će se tom znanstvenom opremom poboljšati uvjeti rada znanstvenika na splitskom Sveučilištu te da će se omogućiti i bolja suradnja s gospodarstvom.

- Ova vrlo vrijedna oprema omogućit će nam da s partnerskim tvrtkama razvijamo nove proizvode i usluge u području farmacije, biomedicine i industrije metala, što će njima značiti veću konkurentnost na tržištu i nova radna mjesta - rekla je Vranješ-Markić.

Podsjetila je da je riječ o projektu nabave znanstvene opreme za potrebe splitskog Sveučilišta, koji je počeo prije 15 mjeseci.

- Dosad smo nabavili opreme u vrijednosti oko 17 milijuna kuna - dodala je.

Željeznica Master plan integriranog prijevoza S jednom kartom vlakom i autobusom kroz tri županije

Također je rekla da će studenti na splitskom Sveučilištu imati priliku educirati se i izrađivati diplomske radove na novoj znanstvenoj opremi te da će tako naše gospodarstvo dobivati vrsne stručnjake.