Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
Taksisti protiv novog zakona:

'To bi dovelo do kaosa u vrijeme turističke sezone u Dubrovniku i Splitu'

taksi
Foto: Ivo Čagalj/PIXSELL/Ilustracija
Milivoj Topić predsjednik Udruge Radio Taxi Split napomenuo je kako 3000 obitelji živi od tog posla

Udruga Radio taxi iz Splita uputila je otvoreno pismo saborskim zastupnicima i članovima Saborskog odbora za promet kojim upozorava kako bi usvajanje prijedloga novog zakona o javnom prijevozu u cestovnom prometu izazvalo dramatične posljedice na hrvatskim cestama i ugrozilo sigurnost građana, ali i ozbiljno narušilo tržišnu utakmicu te dovelo do gubitka velikog broja radnih mjesta. 

Karepovac Karepovac Prebacivanje smeća s jednog kraja na drugi prekida se početkom svibnja

- Hrvatski taksisti proteklih mjeseci i godina više puta su jasno iskazali potporu namjeri liberalizacije tržišta, ali pod jednakim uvjetima za sve, jednako kao što su višekratno zahtijevali suzbijanje ilegalnog rada, u čemu se država nije iskazala - poručio je Milivoj Topić predsjednik Udruge Radio Taxi Split i napomenuo kako 3000 obitelji živi od tog posla.

Istaknuo je kako oduzimanje prava lokalnoj samoupravi da ograniči broj dozvola znači novu centralizaciju, a to bi ujedno dovelo do kaosa u vrijeme turističke sezone, osobito u Dubrovniku, Splitu i sličnim destinacijama. Drže apsurdnim ukidanje potrebne stručne osposobljenosti za vozača motornog vozila, i to upravo u vrijeme kada nama susjedno države nastoje postrožiti uvjete za to u skladu s direktivama Europske unije.

- Gospodo, smatrate li zbilja da je, primjerice, vožnja kamiona s pijeskom odgovornija dužnost od vožnje hrvatskih građana? - poručili su saborskim zastupnicima splitski taksisti.

Štromar i Krstulović Opara Štromar na sastanku s Oparom Na padinama Mosora gradit će se do 1000 stanova Otvoren konzulat u Finskoj razvoj gospodarskih i kulturnih odnosa Uz nazočnost predsjednika Finske otvoren počasni finski konzulat