Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
U Garešnici, nakon dvije godine pauze, ponovno održana Gastro-flora

Tradicionalna manifestacija okupila brojne izlagače i posjetitelje

Foto: GAREŠNICA
– Gastro-flora je naša tradicionalna manifestacija koja okuplja hrvatske obrtnike, afirmira lokalne namirnice i promovira naše obrtnike. Grad Garešnica sa svojim potporama podrška je u  njihovu razvoju – kazao je gradonačelnik  Josip Bilandžija

Popularna turističko-zabavna manifestacija Gastro-flora na ulice Garešnice izmamila je brojne Garešničane i njihove goste željne ovog događanja koje se zbog pandemije koronavirusa protekle dvije godine nije održalo.

– Gastro-flora je naša tradicionalna manifestacija koja okuplja hrvatske obrtnike i  afirmira lokalne namirnice i promovira naše obrtnike. Grad Garešnica sa svojim potporama podrška je u  njihovu razvoju – kazao je gradonačelnik  Garešnice Josip Bilandžija na otvaranju manifestacije. 

Prvog dana, na gradskoj je tržnici održana XI. Županijska obrtnička gastroizložba na kojoj su posjetitelji mogli kušati razne specijalitete garešničkih obrta i udruga te 15-ak izlagača koji su u Garešnicu došli iz raznih krajeva Hrvatske. U sklopu zabavnog programa taj su dan nastupile Garešničke mažoretkinje i tamburaški sastav Gelipteri.

Drugoga dana manifestacije u gradskom parku održan je VIII. Sajam cvijeća te zabavno-kulturni program u kojem su sudjelovali vrtićanci, folkloraši, mažoretkinje i plesna skupina Pampelisky Češke besede iz Hercegovca. I drugog dana manifestacije u ponudi su 
bile razne delicije, a održana je biciklijada.

Vrhunac Gastro-flore bio je koncert Lidije Bačić na središnjem gradskom trgu  nakon čijeg je nastupa najizdržljiviju publiku zabavljao DJ Tomek.