Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica 24 pregleda
51. put zaredom

Tradicionalni Ribarski tjedan za sve ljubitelje morskih delicija

Ribarski tjedan u Crikvenici
Foto: Grad Crikvenica
Cijeli će tjedan biti ispunjen zabavom te mirisima i okusima morskih specijaliteta, a gosti će posebno uživati na organiziranom jedrenju te ribarenju s domaćinima

Više od 50 godina prijelaz iz kolovoza u rujan u Crikvenici rezerviran je za jednu posebnu manifestaciju, Ribarski tjedan, a ove će se godine održati 51. put zaredom. 

Ribarski tjedan kreće u subotu, 26. kolovoza, a traje, naravno, punih tjedan dana, sve do 2. rujna. Posjetitelje očekuje raznovrstan i bogat zabavan, gastronomski, kulturni i sportsko-rekreativni program, u kojemu će uživati sve generacije. Ljubitelje morskih delicija će razveseliti tematske gastro večeri i programi, u kojima će glavnu ulogu imati plava riba, dagnje, brancin, tuna, škampi i lignje.

Svečano će se otvaranje 51. Ribarskoga tjedna održati u subotu, 26. kolovoza u 20 sati u centru Crikvenice, no program počinje već u jutarnjim satima. Tako će u 10 sati na Trgu Stjepana Radića krenuti dječja radionica "Ribarski tjedan", a u 11 sati istoimena tradicionalna jedriličarska regata krstaša. U 17 sati će u crikveničkome akvatoriju ponovno zavladati tradicija, i to uz Smotru drvenih baraka, dok će u 18 sati centar grada zamirisati uz gastro program "Fešta od dagnji". Posjetitelje će već četvrtu godinu zaredom počastiti crikvenički brodari, koji će ih oko 20 sati povesti na besplatnu panoramsku vožnju brodovima. Prvu će večer Ribarskoga tjedna svojim sjajnim vokalom i glazbenim nastupom uljepšati Jacques Houdek.

Cijeli će tjedan biti ispunjen zabavom te mirisima i okusima morskih specijaliteta, a gosti će posebno uživati na organiziranom jedrenju te ribarenju s domaćinima, koje se održava još od prvoga Ribarskoga tjedna, točnije od daleke 1966. godine.