Izbornik
Naslovnica Gradovi Zadar
Obilazak Ploča, Dračevca i Crnog

Tri gradska naselja dobit će novo igralište, asfalt, parkirna mjesta

Božidar Kalmeta u obilasku mjesnih odbora
Foto: Grad Zadar
Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta sa suradnicima obišao je zadarske mjesne odbore Ploče, Dračevac i Crno. Tom prilikom razgovaralo se o potrebama u komunalnoj infrastrukturi

U MO Ploče, nakon obavljenih radova od strane Vodovoda i Elektre, uredit će se i asfaltirati u punom profilu Ulica Put Ploča. Također, pored zgrade knjižnice i mjesnog odbora bit će postavljeno dječje igralište i uređeno nekoliko parkirališnih mjesta, a na dijelu mjesnog groblja gdje nedostaje izgradit će se ogradni zid, priopćeno je iz Grada Zadra.

Gradonačelnik i suradnici razmatrali su mogućnosti izgradnje zgrade mjesnog odbora na Dračevcu kao i jednog sportskog igrališta. Pored toga građani su ukazali na potrebu daljenjeg poboljšanja vodoopskrbe iako su rekonstrukcijom pumpi crpne postaje Ploče i obnovom cjevovoda gubici vode znatno smanjeni te je pritisak vode prema ovim mjesnim odborima poboljšan. Također, spojna cesta između ova dva gradska predjela asflatirana je u mjesecu siječnju.

U Crnom postoji pak postoji potreba za izgradnjom dječjeg igrališta i hortikulturalnim uređenjem dijela križanja na ulazu u mjesto, a u tijeku je i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa za izgradnju ispraćajnice na mjesnom groblju.