Izbornik
Naslovnica Gradovi Slatina
Grad Slatina većim ulaganjem želi ojačati slatinske turističke potencijale

Turističkom sektoru dodijelit će 220.000 bespovratnih kuna

Foto: Damir Špehar/PIXSELL
Naglasak će biti na privatne iznajmljivače smještaja koji će moći ostvariti sufinanciranje projekata od 70 posto

Turističkom sektoru na području Grada Slatine u ovoj će godini biti dodijeljeno 220.000 bespovratnih kuna. Čulo se to na četvrtoj 
sjednici Skupštine Turističke zajednice grada Slatine koncem prosinca.

Na prijedlog Turističkog vijeća i uz suglasnost nadležne regionalne turističke zajednice jednoglasno su usvojeni programski dokumenti, odnosno program rada i financijski plan Turističke zajednice grada Slatine za 2022. godinu. Sukladno novom programu, aktivnosti će biti usmjerene na daljnje razvijanje ključnih manifestacija u gradu, pozicioniranje Slatine kao poželjne destinacije Virovitičko-podravske županije i Slavonije, dosljednu promociju na temeljima novoizrađenog Komunikacijskog koncepta – ali i značajna ulaganja za podršku turističkoj infrastrukturi.

Uskoro javni poziv

– U prvom kvartalu 2022. godine raspisat ćemo javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava u ukupnom iznosu od 220.000 
kuna, s naglaskom na privatne iznajmljivače smještaja koji će biti u prilici ostvariti sufinanciranje svojih projekata u iznosu od 70 posto ili do maksimalnog iznosa koji ćemo propisati. Uzimajući u obzir da je na području Slatine registrirano šest privatnih iznajmljivača s ukupno 65 kreveta, novac koji ćemo dodjeljivati ni u kom slučaju nije zanemariv, a ako se maksimalno ne iskoristi, preusmjerit ćemo ga na ostale ugostitelje. Projekti koje ćemo podupirati odnose se prvenstveno na obnovu, rekonstrukciju i opremanje postojećih smještajnih kapaciteta te uređenje dodatnih sadržaja koji našim iznajmljivačima kronično nedostaju, a u što 
svakako ulaze i izgradnja bazena, sauna, sportsko-rekreacijskih i zabavnih sadržaja, kao i sadržaja za djecu – rekao je Jurica Bosak, direktor TZ Slatine.

– Ovim potezom želimo podići kvalitetu smještajnih kapaciteta, kao i pokazati da TZ Slatine svoju budućnost želi graditi na snazi svojih članova i uložiti maksimalne napore ka opravdanju svog postojanja jer mi nismo i ne smijemo biti isključivo ured za manifestacije. Sav trud oko unapređenja internog okruženja, racionalizacije i unapređenja poslovanja, njegovanja poduzetničkog pristupa i čvrstih poslovnih odnosa konkretno će osjetiti naši članovi, na što sam posebno ponosan. Ipak se ovdje radi o novcu 
koji dolazi iz vlastitih sredstava TZ Slatine. Ali, tu nećemo stati. Imamo jasnu viziju kakva organizacija želimo biti – dodao je Bosak.

Važna pomoć Grada

Iz slatinske Turističke zajednice ističu da je pomoć Grada Slatine, koji u velikoj mjeri sufinancira projekte i samo funkcioniranje TZ Slatine, od egzistencijalne važnosti za njihovu organizaciju i provedbu aktivnosti. Grad Slatina je, rečeno je, definitivno najvažniji partner i podupire novu “politiku” upravljanja Turističkom  zajednicom, ali i shvaća koliki je značaj Turističke zajednice na našem području jer većina aktivnosti odnosi se na javne interese i razvoj turizma, ali i slatinskog gospodarstva koje je vlasnik TZ Slatine.

– Drago nam je što imamo podršku gradonačelnika i njegove administracije, ali i naših istaknutih članova koji su u tijelima TZ Slatine i, bez obzira na brojne poslovne obveze, odvajaju svoje vrijeme kako bi radili na svim ovim pozitivnim promjenama  koje smo zajedničkim snagama proveli. Još više mi je drago što se stvorila poticajna atmosfera vezana za pripremu budućih projekata koji će povećati turistički interes za Slatinu, ali i poboljšati kvalitetu života naših sugrađana, a izašli su kao inicijativa upravo iz našeg ureda. O njima će, vjerujem  uskoro, govoriti naš predsjednik zajednice, odnosno gradonačelnik. U svakom slučaju, imamo razloga za optimizam – zaključio je Bosak.