Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Antun azenić dedo

Turnir u spomen na Dedu, oca goričke odbojke

3. utakmica finala doigravanja za prvaka Hrvatske, ŽOK Rijeka - ŽOK Azena
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Priča o Antunu Azeniću, legendarnom Dedi, priča je o ljubavi, o strasti, o životu posvećenom sportu uz koji su odrastale brojne djevojčice u ovome gradu

U srijedu 23. siječnja obilježit će se 14. obljetnica smrti Antuna Azenića Dede, a turnir će se igrati tri dana poslije. Osim HOK Gorice, na njemu će nastupati i zagrebački klubovi Mladost, Olimpik, Medveščak i Dinamo, kao i ŽOK Vrbovec.

Zasad je poznato da će se, uz bivše igračice i mlade nade, te nedjelje u Gradskoj sportskoj dvorani okupiti i brojna velika trenerska imena, ljudi iz svijeta hrvatskoga i velikogoričkoga sporta, prijatelji kluba, ljubitelji odbojke… Sve u svemu, sportski festival kakav čovjek poput Dede i zaslužuje.

Velika Gorica Održana godišnja skupština Maraton klub V. Gorica i u 2019. nastavlja s projektima i uspjesima

Priča o Antunu Azeniću, legendarnom Dedi, priča je o ljubavi, o strasti, o životu posvećenom sportu uz koji su odrastale brojne djevojčice u ovome gradu.

Deda, otac bivše reprezentativke Snježane, udane Ušić, krajem 90-ih je osnovao Azenu, doveo u klub proslavljenog trenera Vladimira Jankovića Bracu i krenuo raditi s djevojčicama. Vrlo brzo su se plodovi toga rada i vidjeli, Azena je odjurila prema vrhu i ugrabila poziciju drugog najboljeg kluba u Hrvatskoj, odmah do u to vrijeme nedodirljive Mladosti.

Uz njegovu unuku Sennu Ušić tu slavnu generaciju činile su i Diana Reščić, Ines Rendulić, Bernarda Buđa, Una Bogović, Petra Burić, Katarina Brnada… Ta ekipa je u godinama koje su slijedile igrala finale prvenstva i Kupa, a dio te generacije okrunio se i kadetskim zlatom na EP-u u dresu reprezentacije.

Turopoljski fašnik fešta Počele prijave za jubilarni 110. Turopoljski fašnik