Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
fešta

Počele prijave za jubilarni 110. Turopoljski fašnik

Turopoljski fašnik
1/2
Foto: Dubravka Petrić/PIXSELL/Ilustracija
Svi zainteresirani mogu se prijaviti online putem e-maila ili telefaksa

Iza nas su sjajne božićne i novogodišnje proslave, ali vrijeme je da se Velika Gorica ispuni plesom, šalom, bukom, maskama i velikom zabavom. Bliži se vrijeme karnevala i fašničkih ludorija, a pred vratima je 110. Turopoljski fašnik koji će i ove godine ugostiti brojne maškare i fašničke skupine iz cijele Hrvatske. Gradom će prodefilirati velika fašnička povorka i to u subotu 2. ožujka od 14 sati od Školske ulice, preko Zagrebačke do Parka dr. Franje Tuđmana. Dan kasnije Mali fašnik ponovo u grad donosi smijeh te maskirano druženje učenika i polaznika velikogoričkih škola i dječjih vrtića.

Velika Gorica Obaraju se turistički rekordi Lani imali 62.722 noćenja, porast od čak 62 posto u odnosu na 2017.

Pravila su vrlo jednostavna. Potrebno je, naime, popuniti prijavnicu te je poslati na e-mail tzvg@tzvg.hr ili faksom na broj 01 3458 462. Nakon prijave svi zainteresirani odmah mogu započeti s izradom kostima i fašničkih alegorijskih kola. I ove godine sudionike očekuju bogate nagrade, ali što je još važnije – odlična zabava. Pregršt zabavnih sadržaja, odlična atmosfera, ugodno druženje te Veliki i Mali fašnik na kojima će se predstaviti domaće i strane maskirane grupe, recept su za još jedan nezaboravan provod. Stoga se pozivaju svi građani da pripreme svoje najkreativnije maske i pridruže se povorci.

– Pozivamo građane da ne zaborave prijaviti svoje fašničke skupine jer Turistička zajednica Velike Gorice traži upravo vas – poručuju organizatori.

Gradonačelnik Dražen Barišić: Prihodi od legalizacije bit će 1,6 milijuna kuna Nezaposleni Pozitivan trend U Velikoj Gorici manje nezaposlenih nego lani