Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Pozitivan trend

U Velikoj Gorici manje nezaposlenih nego lani

Nezaposleni
Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL/Ilustracija
Najtraženija zanimanja su čistačica/čistač, konobarica/konobar, ali i vozačica/vozač teretnoga vozila kao i monterka/monter energetske opreme

Razvoj turizma i povećan broj noćenja iz mjeseca u mjesec, iz godine u godinu, sve veći i uspješniji razvoj infrastrukture tek su neki od pozitivnih trendova koji su zahvatili Veliku Goricu u posljednje vrijeme.

Gradonačelnik Dražen Barišić: Prihodi od legalizacije bit će 1,6 milijuna kuna

Svakako treba spomenuti i činjenicu da je Velika Gorica grad s najvećom prosječnom plaćom u Hrvatskoj zbog čega se pozicionirala kao jedan od najpoželjnijih gradova za život. Ipak, jedan od možda najpopularnijih pozitivnih trendova i kontinuirani je pad nezaposlenosti.

Naime, krajem studenog u evidenciji Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje na području Velike Gorice bilo je 1087 nezaposlenih osoba, što je 1,6 posto manje u odnosu na prethodni mjesec i čak 26,9 posto manje u odnosu na isti mjesec prošle godine. U studenom je u Velikoj Gorici zaposleno 138 osoba.

Gradonačelnik Barišić svečano je dodijelo tridesetak stipendija za deficitarna zanimanja i 50 za učenike i studente Najbolji od najboljih Stipendije za osamdesetak učenika i studenata od 500 do 1000 kuna

Jasno, tome je pridonio i velikogorički advent, a najviše zaposlenih bilo je prodavačica i prodavača, čistačica i čistača te konobarica i konobara.

Osim toga, tijekom studenoga poslodavci su Hrvatskom zavodu za zapošljavanje na području Velika Gorica prijavili 150 slobodnih radnih mjesta.

Tako su i dalje na području Velike Gorice najtraženija zanimanja čistačica/čistač, konobarica/konobar, kao i vozačica/vozač teretnoga vozila, instalaterka/instalater grijanja i klimatizacije kao i monterka/monter energetske opreme.     

Dan Grada Velike Gorice Svečano obilježen Dan grada, a gradonačelnik poručio: 'Ponudit ćemo Goričanima nov program i razvoj grada u idućem desetljeću'