Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Najbolji od najboljih

Stipendije za osamdesetak učenika i studenata od 500 do 1000 kuna

Gradonačelnik Barišić svečano je dodijelo tridesetak stipendija za deficitarna zanimanja i 50 za učenike i studente
1/2
Foto: Grad Velika Gorica
Treba gledati da se financijska podrška za stipendije poveća, rekao je gradonačelnik Barišić

Nagrađeni su najbolji među najboljima. Točnije, učenicima srednjih škola, učenicima deficitarnih zanimanja, kao i studentima koji su za ovu školsku godinu prema uspješnosti ili socijalnom kriteriju ostvarili pravo na gradsku potporu za školovanje svečano su uručeni ugovori o stipendiranju.

Tomislav galeković brko Mraclinski pjesnik napunio dvoranu Galženice

Način da ostanu u Gorici

Dodijeljeno je tridesetak stipendija za deficitarna zanimanja te pedeset stipendija za srednjoškolce i studente. Nagrade su uručili gradonačelnik Dražen Barišić u pratnji svoga zamjenika Krešimira Ačkara, a bila je to ujedno i prilika da se mladi javno pohvale.

– Svaka stipendija je od srca darovana od Grada, financirana iz gradskog proračuna i svaki onaj tko živi u našoj Velikoj Gorici zna da se na taj način novac koji se uplaćuje u proračun ulaže u nešto što je itekako bitno. Ono što je jako bitno, potpora je tu od onda kada se dijete rodi i kada obitelj dobije prinovu, pa od vrtića i osnovne škole, srednje škole i fakulteta... Taj kontinuitet je bitan kako bi svi bili zadovoljni što iz tog istog proračuna tog istog grada imate podršku. I to podršku koju morate osjetiti na svakome mjestu – poručio je mladim stipendistima gradonačelnik Barišić te dodao kako im je stipendija na ponos jer je namijenjena onima koji predstavljaju budućnost Velike Gorice.

Dan Grada Velike Gorice Svečano obilježen Dan grada, a gradonačelnik poručio: 'Ponudit ćemo Goričanima nov program i razvoj grada u idućem desetljeću'

Stipendije su namijenjene, ne samo kao financijska pomoć nego i kao nagrada i motivacija i za daljnji rad i uspjeh.

– Za učenike su stipendije svakoga mjeseca petsto kuna, za studente tisuću kuna i petsto kuna namijenjeno je za deficitarna zanimanja. One se dodjeljuju prema socijalnom statusu i po statusu uspjeha. Međutim, prošle godine nismo imali dovoljno prijavljenih za socijalni status, što je bilo zanimljivo, tako da smo podijelili više za one s učeničkim uspjehom. U svakom slučaju dobro je nastaviti tu praksu i u budućnosti treba gledati da se financijska podrška za stipendije poveća s obzirom na to da smo sve veći grad i da našoj djeci i našim mladima, bili to učenici, studenti ili za deficitarna zanimanja, da im se na taj način da podrška da ostanu u našoj Velikoj Gorici – rekao je Barišić.

Nagrada za džudo klub Fuji Džudo klub Fuji u Brixsellesu dobio nagradu za najbolji projekt 'Svatko od nas ima neku planinu u životu koju treba svladati'

Stipendija puno vrijedi

Na dodjeli stipendija za deficitarna zanimanja bilo je i vodstvo Srednje strukovne škole kao i Udruženja obrtnika, a tom prigodom predsjednik udruženja Vladimir Birek naglasio je da danas obrtništvu nedostaje kvalitetnog kadra pa i ovakva potpora pridonosi većoj brizi za buduće majstore.

– Nažalost, u Hrvatskoj danas ima jako puno deficitarnih zanimanja, ali svaka ova stipendija jako puno vrijedi i ovim se putem zahvaljujem Gradu koji je omogućio pomoć učenicima da se obrazuju za strukovna i obrtnička zanimanja i, na kraju krajeva, da danas-sutra budu i obrtnici – dodao je Birek.

Reciklažno dvorište Novo reciklažno dvorište u Velikoj Gorici Donirajte stare stvari, oni će ih popraviti i dati potrebnima