Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Tomislav galeković brko

Mraclinski pjesnik napunio dvoranu Galženice

1/2
Foto: Grad Velika Gorica
Osim glazbenih brojeva nastalih na Brkine stihove gosti su izvodili i vlaste uspješnice, neke zajedno s raspoloženom publikom

Više od 150 posjetitelja okupilo se u dvorani Galženice u Pučkom otvorenom učilištu da bi uživali u autorskoj večeri mraclinskog pjesnika i tekstopisca Tomislava Galekovića Brke.

Dobra atmosfera u pripremi ove priredbe, pravo doba godine te niz kvalitetnih izvođača privukli su u dvoranu brojnu publiku od Zagreba do Brkinog rodnog Mraclina. Preko trideset godina umjetničkog rada značilo je, između ostalog, inventuru suradnje s glazbenim umjetnicima raznorodnih stilova, ali ponajviše s tamburašima, pa je tako bio koncipiran i program.

Prosinac u Gorici “Prosinac u Gorici” donosi bogat zabavno-gastronomski program Lucijini dani, Ledena bajka, Adventski sajam samo su neki od događaja u gradu

Naravno, autor nije zaobišao svoje Mraclince i KUD Dučec kojima je pripala čast da otvore program neslužbenom mraclinskom himnom "Mraclin, selo milo", koja je upravo autorski rad tekstopisca Tomislava i njegovog stalnog suradnika Ivice Đuričića. Osim glazbenih brojeva nastalih na Brkine stihove gosti su izvodili i vlaste uspješnice, neke zajedno s raspoloženom publikom.

Spomenimo da su od Mraclinaca nastupili Ženska vokalna skupina i Tamburaški sastav KUD-a Dučec, te tamburaški sastavi Alibi i Lajbeki. Uz njih nastupile su Jane, šansonijeri Zvonko Kompes i Zvonko Zidarić, Siniša Belošević, Željko Sesvečan i Ivica Plivelić Iva.

Tomislav Galeković odrecitirao je nekoliko svojih najpoznatijih stihova završivši s onom s kojom je prije više od trideset godina sve počelo – s "Plavom ženom".

Klizalište u Velikoj Gorici sveti Nikola otvorio sezonu klizanja Sudeći po prvoj noći, bit će prometno na ledu