Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
“Prosinac u Gorici” donosi bogat zabavno-gastronomski program

Lucijini dani, Ledena bajka, Adventski sajam samo su neki od događaja u gradu

Prosinac u Gorici
1/2
Foto: Grad Velika Gorica
Bogat program manifestacije “Prosinac u Gorici” završit će dočekom Nove godine

Prosinac, blagdani i raspoloženje koje krasi ovaj mjesec malo tko ne voli. Međutim, Velikogoričanima ono je posebno drago, i to zato što na dan svoje zaštitnice svete Lucije slave i Dan grada. Naravno, rođendan grada neće se slaviti samo 13. prosinca, nego će dobra atmosfera i veselje u sklopu različitih glazbeno-zabavnih programa biti zajamčeni tijekom cijeloga mjeseca. Tako svakoga dana Velikogoričane očekuje bogat program manifestacije “Prosinac u Gorici” koji uključuje brojne tribine, koncerte, predstave i izložbe.

Sva predavanja, kao i Stand up komedija potpuno su besplatni Malo predavanja pa malo zabave - Dani mladih u Gorici

Muzej Turopolja kao središte

Između paljenja prve adventske svijeće i dočeka Nove godine smjestit će se cijeli niz koncerata goričkih i drugih izvođača, radionica, sadržaja za djecu. U manifestaciji “Prosinac u Gorici” objedinjen je niz zanimljivih programa: Lucijini dani, Ledena bajka, Adventski sajam... a zimske dane djeca mogu provesti na klizalištu u centru grada dok roditelji uživaju u prigodnoj ugostiteljskoj ponudi i glazbenim sadržajima.

Foto: Grad Velika Gorica

Na manifestaciji će se svaki dan između 17 i 21 sat u Božićnom selu održavati radionice za djecu. Bit će i pregršt izložbi od kojih svakako treba istaknuti otvorenje velike povijesne izložbe “Velika Gorica i Veliki rat” u muzeju Turopolje. Muzej Turopolje bit će dom i “Čaroliji zaboravljenih priča i narodnih predaja” koju potpisuje Zdenko Bašić sa svojim suradnicima. Čini se da je središte ovogodišnje manifestacije “Prosinac u Gorici” Muzej Turopolja.

Osim brojnih izložbi, ispred njega je postavljeno i klizalište na kojem u omiljenim zimskim aktivnostima mogu uživati i veliki i mali. Međutim, središte ovomjesečnih događaja svakako je blagdan sv. Lucije.

Nagrada za skupljanje smeća športsko-ribolovna udruga odra Iz jezera izvadili 12 tona smeća i dobili 15.000 kn

Središnji događaj u četvrtak

Tako će u četvrtak nastupiti Slavonske lole, a dan poslije na rasporedu je koncert “Goričani za Goričane” na kojem će pjevati Jacques Houdek, Ivana Kindl i Vanda Winter. U međuvremenu će raditi i Božićno selo, u kojem će klinci moći uživati u dječjem disku. Međutim, prije velikoga slavlja navečer, u dvorani Gorica bit će održana svečana akademija povodom Dana grada. Naravno, uz bogat glazbeno-zabavni program nikako ne treba zaboraviti na gastronomsku ponudu kojoj malo tko može odoljeti. Kobase, kuhano vino, fritule, šarene kućice pune najrazličitijih delicija... Čini se da čak ni potencijalne izrazito niske temperature neće zaustaviti rijeku ljudi koja se još od prvog dana prosinca slijeva niz velikogoričke ulice. Organizatori svakako pozivaju sve građane da osjete djelić blagdanske atmosfere koja dolazi iz svakog kutka grada. Manifestacija “Prosinac u Gorici” završit će velikim dočekom Nove godine na centralnom trgu na kojem će nastupiti grupa Kings. 

Potpisan kolektivni ugovor između Grada i sindikalista Odgajateljima u vrtićima u 2019. plaća veća 400 kuna Velika Gorica podaci fine Prosječna neto plaća u V. Gorici 7059 kuna