Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Svečano obilježen Dan grada, a gradonačelnik poručio:

'Ponudit ćemo Goričanima nov program i razvoj grada u idućem desetljeću'

Dan Grada Velike Gorice
1/10
Foto: Davor Puklavec/PIXSELL
– Za Goricu volimo reći da je grad sporta,poduzetništva, tradicije, kulture, grad prijatelj djece –

Dan Grada Velike Gorice okupio je gradsko vodstvo i brojne uzvanike na svečanoj akademiji u Pučkom otvorenom učilištu kako bi se podvukla crta ispod svega što je u gradu napravljeno u proteklom razdoblju, ali kako bi se i ukazalo na smjer kojim će se Velika Gorica dalje razvijati.

Na svečanu sjednicu stigla je i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, izaslanik Vlade RH ministar Lovro Kuščević, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, potpredsjednica Državnog izbornog povjerenstva Vesna Fabijančić-Križanić, saborski zastupnici Ivan Šuker, Goran Beus Richembergh i Mato Čičak, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić, župan Sisačko-moslavačke županije Ivo Žinić te drugi izaslanici, gradonačelnici i načelnici te svećenici Velikogoričko-odranskog dekanata predvođeni prečasnim Đurom Sabolekom.

Foto: Davor Puklavec/PIXSELL

Gorica je srce Turopolja

– Za Goricu volimo reći da je grad sporta,poduzetništva, tradicije, kulture, grad prijatelj djece, da, Gorica je sve to i puno više, ali ne smijemo se time zadovoljiti. Svi na javnim dužnostima trebamo težiti da budemo grad prijatelja svake Goričanke i svakog Goričana – rekao je Neven Karas, predsjednik Gradskog vijeća koji je usput poželio svim sugrađanima sretan Dan Grada i blagoslovljen Božić.

Dobrodošlicu svim gostima na svečanoj akademiji izrazio je i gradonačelnik Dražen Barišić rekavši kako je Gorica srce Turopolja, ponosno na svoju tradiciju i ponosno na raznolikost doseljenog stanovništva. Poručio je kako je velik dio programa o 20 ključnih projekta za Goricu do 2020. godine gotovo realizirano.

Prosinac u Gorici “Prosinac u Gorici” donosi bogat zabavno-gastronomski program Lucijini dani, Ledena bajka, Adventski sajam samo su neki od događaja u gradu

– Iduća godina bit će posebna, gradski proračun probio je magičnu granicu od 400 milijuna kuna, uravnotežen je, socijalan i razvojan. Od spavaonice i predgrađa Zagreba postajemo poslovno središte u koje ljudi dolaze na posao, u kojem će tvrtke otvarati svoja središta. Sljedeće godine podvući ćemo crtu i ponuditi Goričanima novi program i razvoj Grada u desetljeću pred nama – poručio je gradonačelnik.

Prisjetili se i branitelja

Nakon gradskih dužnosnika za govornicu su stali i gosti, predsjednik Sabora Gordan Jandroković, župan Stjepan Kožić, ministar Lovro Kušćević te predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović.

– Ovo je i dan kada se trebamo sjetiti i velikogoričkih branitelja, posebno pripadnika 153. brigade i zahvaliti na žrtvama koje su dali u obrani i oslobađanju domovine, nadam se da će sljedeće godinu biti otvoren i Muzej 153.brigade koji će očuvati njen slavni put – poručila je predsjednica Grabar-Kitarović i poželjela puno zajedništva Goričanima i gradskoj vlasti u ostvarivanju novih planova u gradu.

Reciklažno dvorište Novo reciklažno dvorište u Velikoj Gorici Donirajte stare stvari, oni će ih popraviti i dati potrebnima