Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Obaraju se turistički rekordi

Lani imali 62.722 noćenja, porast od čak 62 posto u odnosu na 2017.

Velika Gorica
Foto: Boris Ščitar/Večernji list/PIXSELL
Najviše je bilo amerikanaca, a za njima slijede gosti iz Njemačke, BiH, Izraela, ali i daleke Kine

Turistička zajednica Velike Gorice iz godine u godinu razveseljava sve boljim rezultatima. Ni netom završena godina nije iznimka.

Sve više hotela

– Velik porast broja smještajnih objekata te broja ležajeva, kao poduzetnička reakcija na sve veću turističku aktivnost, rezultirao je još jednom rekordnom turističkom godinom za Veliku Goricu. Jasno to potvrđuju podaci iz sustava eVisitor kroz koji se bilježi turistički promet u smještajnim objektima u našemu gradu. A oni pokazuju da su u 2018. godini zabilježena 62.722 noćenja što je porast od čak 62 posto u odnosu na 2017. godinu – stoji u priopćenju Turističke zajednice Velike Gorice.

Nezaposleni Pozitivan trend U Velikoj Gorici manje nezaposlenih nego lani

Blizina Zagreba i zračne luke glavni su aduti koje su koristili pružatelji smještajnih usluga. Osim toga, hoteli i privatni iznajmljivači doprinijeli su sve većem broju dolazaka i noćenja na području Velike Gorice. U protekloj godini najveći broj dolazaka i noćenja činili su strani gosti pa se tako od stranih gostiju bilježi najviše Amerikanaca. Slijede državljani Njemačke, Bosne i Hercegovine, Izraela...

Osim toga, zabilježen je i porast kineskih turista u odnosu na lanjske godine. Skoro svakoga tjedna primjetno je otvaranje novog smještajnoga objekta kojih je trenutačno u gradu 75. Ponudi kvalitetnoga smještaja prošle godine pridružio se i novootvoreni hotel Time. Neki hoteli podigli su svoju razinu usluge te ostvarili rekategorizaciju na više zvjezdica, a prate to i rezultati koji pokazuju da je četrdeset tisuća noćenja ostvareno upravo u hotelima koji imaju i većinski udio u broju kreveta u našem gradu. Gostiju je sve više, a za njih se uz tradicionalne manifestacije priprema i sve više aktivnosti primjerenih kontinentalnom turizmu s posebnim naglaskom na razvoj cikloturizma s ciljem pozicioniranja Zagrebačke županije kao cikloturističke destinacije visoke kvalitete usluge.

Priznanje KUD-u Čiče Najbolji u kategoriji ruralnog turizma Hrvatske

Predivna priroda Turopolja

Velika Gorica raspolaže odličnim izletištima, prirodom i bogatstvom u biljnom i životinjskom svijetu, a iz godine u godinu raste i ponuda aktivnog odmora, pogotovo kroz razvoj cikloturizma za koji su staze jako dobro umrežene u cijeloj županiji. U cijeloj turističkoj ponudi kao i motivu dolaska treba istaknuti prekrasno i živopisno Turopolje s bogatstvima netaknute prirode. Osim što Velika Gorica postaje sve primamljivije odredište stranim turistima, nipošto ne treba zaboraviti ni na domaće koji velikogoričku prirodu koriste ili kao mjesto za jednodnevne izlete ili pak kao savršenu vikend-destinaciju. Prema svemu sudeći, postoje sve predispozicije da brojke i sljedećih godina nastave rasti, ali prošlogodišnji plus od 62 posto pomak je koji zasigurno neće biti lako nadmašiti.

Nagrada za džudo klub Fuji Džudo klub Fuji u Brixsellesu dobio nagradu za najbolji projekt 'Svatko od nas ima neku planinu u životu koju treba svladati' Tomislav galeković brko Mraclinski pjesnik napunio dvoranu Galženice