Izbornik
Naslovnica Gradovi Split
KBC SPLIT

U bolnicu na Firulama uvodi se plin, a zgrada Plućnog odjela ide u energetsku obnovu

KBC Split
Foto: Miranda Čikotić/PIXSELL
Gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao je na odličnom poslu koji će osim uštede energije pridonijeti i očuvanju okoliša. Istaknuo je i važnost što skorije gradnje Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, koji je nužan za kvalitetu zdravstvene usluge na cijelom hrvatskom Jugu kojem gravitira ogroman broj stanovnika

U Klinički bolnički centar Split na Firulama u narednim će se danima uvesti prirodni plin kao glavni energent, nakon što su se energetskom obnovom i izgradnjom gradske infrastrukture stekli uvjeti za to, poručuju iz Grada.

Također, s obzirom da cjelovita energetska obnova bolnice Firule koja se odvijala od studenog 2016. do lipnja 2017. godine nije obuhvatila rekonstrukciju Klinike za plućne bolesti, krajem veljače potpisat će se Ugovor te će u travnju krenuti i energetska obnova ovog Odjela, vrijedna više od 19 milijuna kuna.  

Park šuma Marjan Park šuma Marjan Sva zaražena stabla trebala bi biti uklonjena do 1. travnja

To su prilikom obilaska najavili potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar i ravnatelj KBC-a Split dr. Julije Meštrović. 

- Obnavljamo oko 1000 zgrada, u vrijednosti više od 5 milijardi kuna, a radimo i energetsku učinkovitost pomoću ESCO modela. KBC Split je najveći primjer takvog ulaganja, uložili smo više od 146 milijuna kuna, 40 posto sredstvima države dok je ostatak uložio privatni partner kojemu će bolnica narednih 14 godina vraćati iz uštede njegov udio – rekao je ministar Štromar. 

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara čestitao je na odličnom poslu koji će osim uštede energije pridonijeti i očuvanju okoliša. 

- Brigom o okolišu direktno utječemo na zdravlje ljudi, a najbolji primjer kako se prema okolišu trebamo odnositi je sanacija Karepovca s početka našeg mandata - dodao je Opara naglasivši kako je bolnica najveći poslodavac u Gradu i Županiji, s oko 3200 zaposlenika. Istaknuo je i važnost što skorije gradnje Objedinjenog hitnog bolničkog prijema, koji je nužan za kvalitetu zdravstvene usluge na cijelom hrvatskom jugu kojem gravitira ogroman broj stanovnika.

Šampion energetske obnove: u tri godine gotovo 39 milijuna kuna investicija labin Šampion energetske obnove: u tri godine gotovo 39 milijuna kuna investicija