Izbornik
Naslovnica Gradovi Sisak
sisak

U bolnicu napokon stigao uređaj za magnetnu rezonancu

Foto: Opća bolnica Sisak
Vrijednost uređaja je šest milijuna kuna, od čega je polovica prikupljena donacijama građana te gradova, općina i Županije, a druga polovica stigla je od Ministarstva zdravstva

Dugoočekivani uređaj za magnetsku rezonancu napokon je stigao u sisačku Opću bolnicu „Dr. Ivo Pedišić“. 

Školski obrok Fond europske pomoći za najpotrebitije Sisak nastavlja projekt 'Zdravi objed svima II' za 1373 učenika

- Veliki je to dan za zdravstvo Sisačko-moslavačke županije, za bolnicu, veliki dobitak za sve pacijente ove bolnice. Pogotovo za one hitne s neurološkim oboljenjima. Više ne moraju čekati termine u drugim bolnicama – rekao je ravnatelj bolnice dr.Tomislav Dujmenović.

Kako je istaknuo neki djelatnici bolnice prolaze obuku za rad na novom uređaju, a za prvu ruku koristit će, za očitanje nalaza, usluge KBC Dubrava.

više od 200 udruga Grad Sisak podupire civilne udruge davanjem prostora za rad

- Vjerujem da će za manje od mjesec dana biti sve spremno za početak rada samog uređaja. Od tada će i naši pacijenti s različitim traumama moći brže napraviti kompleksne pretrage i početi s liječenjem – dodao je ravnatelj bolnice. 

Vrijednost uređaja je šest milijuna kuna, od čega je polovica prikupljena donacijama građana te gradova, općina i Županije, a druga polovica stigla je od Ministarstva zdravstva. 

- Kada magnetska rezonanca profunkcionira, moći će dnevno obraditi 15 do 20 pacijenata – napomenuo je dr. Dujmenović.

CACIB Medjunarodna izlozba pasa u sportskom centru Zamet sprječavanje neželjenog parenja kućnih ljubimaca Grad Sisak sufinancira kastraciju pasa i mačaka