Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Ulaganja u najveću zdravstvenu ustanovu

U bolnicu stiže oprema vrijedna 13 milijuna kuna, od siječnja radi i MR

Opća bolnica u Koprivnici
Foto: Marijan Sušenj/Pixsell/Ilustracija
Stalno se javljaju mladi liječnici koji su zainteresirani za odrađivanje pripravničkog staža, kaže ravnatelj Mato Devčić

U koprivničku Opću bolnicu "Dr. Tomislav Bardek" stiže oprema vrijedna oko 13 milijuna kuna, najavio je na konferenciji za novinare ravnatelj Mato Devčić. Tu zdravstvenu ustanovu očekuju i građevinski radovi vrijedni oko 20 milijuna kuna, za koje će se do kraja ove godine provesti natječaj i potpisati ugovori, kako bi se iduće godine moglo i započeti s njima.

Mišel Jakšić Zajednički projekt 'Otpad pametno odvoji - dobre navike usvoji!'

Prijavljena dva projekta

Bolnica je Fondu za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost prijavila dva projekta energetske učinkovitosti za zgradu paviljona fizikalne medicine i rehabilitacije, psihijatrije, neurologije i praonicu rublja, oba vrijedna 16 milijuna kuna, a u pripremi je i dokumentacija za radove na energetskoj učinkovitosti središnje bolničke zgrade, vrijedne 44 milijuna kuna. Kako je istaknuo ravnatelj Devčić, dogodine se završava i uređenje prostora radiologije u koji će biti smješten uređaj za magnetsku rezonancu koji će u rad biti pušten 1. siječnja 2019. Napokon će i Koprivnica dobiti taj uređaj koji na sjeverozapadu Hrvatske ima samo privatna poliklinika u Čakovcu. Provode se postupci javne nabave za 12 bolničkih djelatnosti, od pedijatrije i neonatologije do pulmologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, nefrologije, endokrinologije, jedinice intenzivnog liječenja kardiologije, laboratorija... – Vjerujem da će stanovnici Koprivničko-križevačke županije narednih godina osjetiti učinke rada i ulaganja.

Kad govorimo o zdravstvenom standardu i onome što propisuju sve državne institucije koje prate rad zdravstvenog sustava, ispunjavamo sve postojeće kriterije i standarde, od kvalitete zdravstvene zaštite do pravilnika o minimalnim uvjetima u organizaciji i ustroju zdravstvenih ustanova – istaknuo je Devčić. Dugovanja dulja od 365 dana iznose oko 5,5 milijuna kuna, a nekim veledrogerijama se duguje i do 470 dana, no neće, tvrdi, biti zastoja u opskrbi lijekovima i medicinskim pomagalima.

Smanjene liste čekanja

– Proces je u potpunosti stabilan. Pratit ćemo razvoj situacije i nećemo dozvoliti da dođe do poremećaja. Važno je i da je u prvih šest mjeseci naša bolnica pružila usluge u vrijednosti 3,3 milijuna kuna većoj od ugovorene vrijednosti zdravstvene usluge. Smanjene su liste čekanja koje su u našoj bolnici za određene dijagnostičke pretrage kraće u odnosu na nacionalni prosjek – kazao je ravnatelj Devčić koji je, u okviru postojećeg sustava financiranja zdravstva, zadovoljan onime što bolnica dobiva.

Vezano za odlazak liječnika iz bolnice, napomenuo je da se stalno javljaju mladi liječnici koji su zainteresirani za odrađivanje pripravničkog staža, a dinamika zapošljavanja i specijalizacije zadovoljavajuća je, pa građani dugoročno mogu računati na stabilan sustav s dovoljnim brojem liječnika.

Kao primjer naveo je specijalizante anesteziologije kojih je prije dvije godine bilo troje, a danas ih je sedmero.

Certifikati za poljoprivredne proizvođače Gradska tržnica Podijeljeni certifikati za 32 poljoprivredna proizvođača