Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Projekt financiran novcem EU

U centrima izvrsnosti počele aktivnosti za 54 nadarena učenika

Foto: Grad Koprivnica
Projekt je vrijedan oko 1,8 milijuna kuna, od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712.000 kuna

Centri izvrsnosti u koprivničkim osnovnim školama prošli su tjedan počeli s radom, u što su se osobno uvjerili i predstavnici gradskih vlasti te školski ravnatelji.

OBAVIJEST Busko ne vozi zbog redovitog servisa

Knowledge Well

U sklopu projekta Knowledge Well tako su počele radionice za učenike prema osmišljenim individualiziranim programima. Zahvaljujući tom projektu, koprivničke osnovne škole postale su centri izvrsnosti iz društvenih, tehničkih i prirodnih znanosti.

U školama su prošli tjedan u sklopu tih programa započele radionice čiji je cilj da učenici koji su u pojedinim područjima identificirani kao izvrsni rade po prethodno osmišljenim programima uz vodstvo vanjskih stručnjaka i pomoć učitelja i psihologa. Učenici će također tijekom rada koristiti edukacijske materijale koji su nabavljeni ovisno o području centra izvrsnosti pojedine škole, tumače u Gradskoj upravi. Mentore i učenike u OŠ “Braća Radić”, najvećoj školi u Koprivnici i jednoj od najvećih u Hrvatskoj, prošli je tjedan posjetio i gradonačelnik Mišel Jakšić.

– Osnovna škola “Braća Radić” iskoristila je proljetne praznike za rad s najdarovitijim učenicima, i to iz područja povijesti i geografije. Ponosan sam na naše škole, ravnatelje i mentore te na učenike – rekao je Mišel Jakšić te svim sudionicima projekta poželio uspješan rad.

Učenicima nagrade, Gradu vrijedno priznanje Koprivnici dodijeljen nacionalni certifikat ‘Grad za mlade’

Na radionicama u sve tri škole sudjeluju 54 učenika, odnosno po 18 u svakoj školi. Provest će se ukupno pet radionica u pet dana.

– Presretan sam što su počele radionice, ovo je kruna projekta. Centri izvrsnosti dugogodišnja su želja koja se napokon ostvarila. Imamo visoko motivirane učenike i mentore, stigli su nam i vanjski suradnici koji će započeti s radom u centru izvrsnosti u našoj školi, i to iz područja geografije i povijesti – naglasio je Krešo Grgac, ravnatelj OŠ “Braća Radić”. Grad Koprivnica vodeći je partner u projektu Knowledge Well koji se provodi s partnerima, Gradom Hevizom i Osnovnom školom Mihály Sztárai iz Pečuha. Projekt je vrijedan oko 1,8 milijuna kuna, od čega se na Grad Koprivnicu kao glavnog korisnika odnosi 712.000 kuna, naglašavaju u Gradskoj upravi.

SEZONA Komunalac travnjake kosi i 16 puta godišnje

Uspjeh glazbene škole

Gradonačelnik se protekli tjedan sastao i s ravnateljicom Umjetničke škole “Fortunat Pintarić” Arianom Šandl kako bi razgovarao o dodatnim prostornim kapacitetima škole te rezultatima koje polaznici ostvaruju. Od početka godine do danas osvojeno je deset prvih, 11 drugih i jedno treće mjesto na raznim natjecanjima. Veliki je to uspjeh za koprivničku umjetničku glazbenu školu koju polazi oko 300 učenika.

Upravo zbog velikog interesa za upis u Umjetničku školu te angažmana nastavnika i učenika pokrenut je proces izrade projektne dokumentacije za proširenje škole. Cilj je omogućiti jednosmjensku nastavu te osigurati uvjete za njezino što kvalitetnije izvođenje. Umjetnička škola je također važan partner u provedbi projekta Share music zahvaljujući kojem je nabavljena nova glazbena oprema.