Izbornik
Naslovnica Gradovi Novalja
Kulturna turistička ponuda grada

U Gavelli najavljen 12. Novljanski trijatar, predstave u ljetnom kinu Hollywood

Najava Novljanskog trijatra
Foto: Scena.hr
Nagrada za najbolju predstavu u prošlog godini dobila je predstava Miris lovine kazališta Moruzgva

Kulturno ljeto u Novalji i ove će godine obilježiti izvrsne kazališne predstave u sklopu 12. Novaljskog trijatra koji otvara sezonu u nedjelju na Trgu kardinala Stepinca s početkom u 21 sat.

U Novalji će se okupiti brojne glumačke skupine čiji su nastupi nedjeljom već postali standard ljetne kulturne turističke ponude grada, a predstave sa zanimanjem prati brojna publika, izvijestili su iz Grada.

- Svake nedjelje na Ljetnom kinu u 21 sat pod zvjezdanim nebom počinje kazalište na radost svih naših građana i gostiju -, istaknula je Jasna Dabo-Peranić, ravnateljica Centra za kulturu Novalje. Predstave će se održavati u ljetnom kinu Hollywood, a također tradicionalno i ove je godine, na svečanom predstavljanju Trijatra u kazalištu Gavella u Zagrebu, dodijeljena nagrada za najbolju predstavu u prošloj godini - Kate Novaljka.

Po odluci predstavnika publike nagrada je pripala kazalištu Moruzgva za predstavu Miris lovine, a preuzela ju je glumica Barbara Nola koja je istaknula kako se u Novalji uvijek osjeća izuzetno ugodno. Nagradu je uručio gradonačelnik Novalje Ante Dabo, uz kojeg su bile Jasna Dabo-Peranić ravnateljica Centra za kulturu te Tea Vidas iz Grada Novalje. Predstavljanje je okupilo brojne glumce koji su došli podržati projekt Trijatar.

- Zahvaljujući svesrdnoj podršci grada Novalje i simboličnim praćenjem ministarstva kulture, u ovih dvanaest ljeta odigrano je stotinjak predstava u sklopu Novaljskoga trijatra. Zahvaljujemo našoj vjernoj publici zbog koje i postojimo svih ovih godina - izjavio je na dodjeli Goran Grgić, umjetnički ravnatelj Novaljskog trijatra.