Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad
proračun Ivanić-Grada za 2021.

U gradskoj kasi 126,5 milijuna kuna

Ivanić Grad
Foto: Ivanić-Grad
Proračun je donesen većinom glasova, a gradonačelnik ističe kako je zadržana i socijalna, društvena te sportska komponenta

Većinom glasova Gradsko vijeće donijelo je proračun Ivanić-Grada za 2021. godinu koji bi trebao iznositi 126,556.400,00 kuna. Za proračun koji je predložio gradonačelnik Javor Bojan Leš bilo je 12 vijećnika, tri su bila protiv, dok je jedan vijećnik bio suzdržan. Uz usvojeni proračun, usvojeni su i pripadajući programi, u kojima se nalaze najvažniji projekti i ciljevi gradske uprave za iduću godinu.

Javor Bojan Leš NASTAVAK POJEKATA Javor Bojan Leš: Ivanić Grad postaje stvaran grad po mjeri čovjeka

Ambiciozan proračun

– Pred nama je još jedan ambiciozan proračun. Naš grad još jednom ambiciozno kreće u novu godinu. Svi zajedno nadamo se da će i COVID kriza jenjavati u idućoj godini te da će se normalizirati kompletno poslovanje, kako bismo na kraju uspjeli realizirati i sve svoje projekte – istaknuo je gradonačelnik Javor Bojan Leš. Među najvažnijim projektima je izgradnja sportske dvorane u Graberju Ivanićkom, nastavak izgradnje šetnice uz Lonju, kao i proširenje Dječjeg vrtića u Žeravincu. – Dvorana u Graberju Ivanićkom postat će stvarnost. To je san svih ljudi koji tamo žive, kao i sve djece koja su se tamo školovala. Početak radova očekuje se na proljeće. Radujem se danu kada ćemo moći reći da sve naše škole imaju sportske dvorane i adekvatne uvjete za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture – rekao je o planiranim radovima u Graberju Ivanićkom gradonačelnik. – Značajan je i projekt proširenja Dječjeg vrtića Žeravinec gdje će se izgraditi dodatni prostori za dvije odgojne skupine. Iz godine u godinu imamo sve više djece u našem gradu, tako da se radujem realizaciji ovoga projekta čijim ćemo završetkom u vrtić moći smjestiti još pedesetak mališana – istaknuo je gradonačelnik. Između ostaloga u proračunu je, naglašeno je na vijeću, zadržana socijalna, društvena i sportska komponenta.

Javor Bojan Leš, gradonačelnik Ivanić-Grada PODUZETNIČKA ZONA IVANIĆ-GRAD JUG – ZONA 3 Nova poduzetnička cesta za buduće investicije

Za djecu i mlade

– Mogu reći da smo to malo i po jačali. U planu nam je da od sljedeće godine troškove prijevoza za studente i školarce financiramo u stopostotnom iznosu. Također, u idućoj godini osigurat ćemo i sredstva za radne bilježnice i ostala školska pomagala. To su dvije najvažnije komponente naše socijalne politike prema djeci i mladima – zaključio je gradonačelnik Javor Bojan Leš.