Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
Koprivnica dobiva i vlastiti rasadnik

U gradu će se posaditi tisuće stabala i ukrasnih grmova

storyeditor/2024-02-16/zeleno_B.png
Foto: Komunalac Putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Grad Koprivnica ostvario je sufinanciranje uzgoja sadnica u rasadničarskoj proizvodnji

Ozelenjivanje Koprivnice i zelena urbana revitalizacija grada u punom su zamahu. Nakon sadnje prvih urbanih šuma, ozelenjivanja dječjih igrališta, nabave 500 sadnica stabala, ostvaren je još jedan važan projekt.

Putem javnog poziva Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Grad Koprivnica ostvario je sufinanciranje uzgoja sadnica u rasadničarskoj proizvodnji namijenjenih za ozelenjivanje urbanih područja.

U gradskoj upravi kažu kako taj projekt predstavlja još jedan korak prema povećanju zelenila na područja Koprivnice, smanjenju negativnih utjecaja klimatskih promjena te doprinosu izgradnje zelenog i klimatski neutralnog grada.

Koprivnica će projektom sufinancirati uzgoj sadnica u rasadničarskoj proizvodnji za vrste namijenjene ozelenjivanju grada, nabavu reprodukcijskog materijala za sadnju, opremu, uređaje i strojeve potrebne za obradu tla u proizvodnji te usluge analize tla.

Planirana je nabava 389 komada sadnica raznog drveća te 2500 komada sadnica tuje. Također će se nabaviti strojevi za uzgoj sadnica kao što su traktor za obradu tla, traktorska bušilica rupa, rezačica tla i motokultivator. Ukupna vrijednost projekta je oko 105.000 eura s PDV-om, od čega je sufinanciranje Fonda 40 posto. Projekte aktivnosti povjerene su Komunalcu koji će prve sadnice iz rasadnika u Herešinu zasaditi već ove godine.

Osim toga, Koprivnica je putem javne nabave kupila više od 500 novih sadnica drveća i velikih ukrasnih grmova koji će biti zasađeni po cijelom gradu. Posao je vrijedan ukupno 71.800 eura s PDV-om.

Novo drveće bit će posađeno na 19 dječjih igrališta u gradu i prigradskim naseljima. Novo drveće stiže u središnji gradski park, u park u Viničkoj ulici, a nove drvorede dobivaju Miškinina i Starogradska ulica. Veliki zeleni koridori pak sade se u Cvjetnoj ulici i Herešinu. U Cvjetnu ulicu tako posadit će se čak 52 stabla te 78 velikih ukrasnih grmova. U Herešin stiže 31 novo drvo i čak 120 ukrasnih grmova. U Starogradskoj ulici posadit će se ukupno 55 novih stabala, a gradski par u centru Koprivnice dobit će 20 novih stabala. 

U prigodnom programu sudjelovale su Našičke mažoretkinje "Dora", animatori kostimirani u omiljene likove iz filmova i crtića kao i Vukojevački starcevi U organizaciji Društva "Naša djeca" Maskirana povorka Dječjeg vrtića "Zvončić" prošetala je središtem grada storyeditor/2024-02-16/a_slager_Ambulanta_u_Topolovcu_2.jpg Sisačko-moslavačka županija uređuje ambulantu u Topolovcu Obnavljamo zdravstvene objekte i nabaljamo najbolju i najmoderniju opremu u RH storyeditor/2024-02-15/20240214_102421.jpg Iz županijskog proračuna osigurano je 50.000 eura za izradu projektne dokumentacije Potpisan sporazum o gradnji azila za životinje na području Klisa