Izbornik
Naslovnica Gradovi Ivanić grad 42 pregleda
Parkovi i ulice spremne za proljeće

U Ivaniću radovi na uređenju hortikulture u punom jeku

stabla Ivanić-Grad
Foto: Ivanić-Grad
U Ivaniću se pristupilo uređivanju i podrezivanju krošnji drveća kako bi se kroz idućih 3-5 godina sve postojeće krošnje uspjele lijepo zaokružiti, ispuniti i oblikovati

Komunalni centar Ivanić-Grad d.o.o. od ponedjeljka obnavlja i uređuje hortikulturu u gradu. Prošle godine uklonjeni su stari i bolesni grmovi kao i stabla, a na njihovo mjesto su posađene nove mlade sadnice. Krajem jeseni prošle godine te nakon zimske pauze ovih dana krenulo je uređenje i šišanje postojećih grmova i niskih stabala, dok je do kraja ovog mjeseca u planu završetak posla podrezivanja visokih stabala.

U tu svrhu je unajmljena autoplatforma kao i stručnjak iz područja hortikulture s višegodišnjim iskustvom, te se uz stručno vodstvo pristupilo uređivanju i podrezivanju krošnji drveća kako bi se kroz idućih 3-5 godina sve postojeće krošnje uspjele lijepo zaokružiti, ispuniti i oblikovati.

Radovi su započeli s uređivanjem stabala u Ulici kralja Tomislava, preko puta zgrade „penzionerca“ i u Moslavačkoj ulici prema zgradi FINA-e, nakon kojega je krenulo i uređivanje Trga V. Nazora.

- Komunalni centar Ivanić-Grad d.o.o. ovim putem moli sve građane za razumijevanje zbog zatvaranja pojedinih parkirnih mjesta prilikom navedenih radova, koji su nužni kako ne bi došlo do oštećenja vozila u djelokrugu rada - kažu iz gradske uprave.