Izbornik
Naslovnica Gradovi
AGLOMERACIJA ŠIBENIK

U Jadrtovac uloženo više od 20 milijuna kuna

Foto: Grad Šibenik
Na području naselja Jadrtovac sagrađena je kanalizacijska i rekonstruirana vodoopskrbna mreža

Gradonačelnik Željko Burić, u pratnji direktora Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenice, obišao je Jadrtovac u kojem su završeni radovi komponente C u sklopu projekta aglomeracije Šibenik. Na području naselja Jadrtovac sagrađena je kanalizacijska i rekonstruirana vodoopskrbna mreža s kućnim priključcima dužine 9257,74 m te je sagrađena nova crpna stanica. Na novu mrežu ukupno će biti spojena 163 objekta, a vrijednost investicije u Jadrtovcu iznosi 20 milijuna i 700 tisuća kuna.,

Revitalizacija treće šibenske fortifikacijske građevine Radovi na obnovi tvrđave sv. Ivana primiču se kraju

– Šibenik je jedan od prvih gradova u Hrvatskoj koji uspješno završava vrlo kompleksan i važan infrastrukturni projekt, a to je aglomeracija. Hvala mještanima na strpljenju koje su iskazali za vrijeme izvođenja radova. Osim ekološke komponente projekta, završetkom radova u Jadrtovcu podignuta je i razina komunalne opremljenosti mjesta. Uz radove na aglomeraciji, Grad Šibenik je ovdje tijekom prošle i ove godine izveo radove vrijedne 463.500 kn – kazao je gradonačelnik Željko Burić. Obilasku su nazočili i predstavnici mjesnog odbora na čelu s predsjednikom Predragom Bumbakom koji se zahvalio Gradu Šibeniku i Vodovodu i odvodnji d.o.o. na suradnji.

– Gradnja kanalizacije preduvjet je za daljnji razvoj mjesta zbog čega je za nas ovaj projekt od iznimne važnosti. Zbog blizine Morinjskog zaljeva i ljekovitog blata ovdje su sada moguća dodatna ulaganja u zdravstveno-turističku infrastrukturu – istaknuo je Bumbak. Direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica izvijestio je o stanju projekta aglomeracije na ostalim gradilištima te je istaknuo kako je od ukupno planiranih 82,6 km iskopa završeno 78,3, što je 94,9 posto ukupne realizacije.

– Pri kraju smo s radovima u Brodarici južno od Jadranske magistrale te na otoku Krapnju. Na Brodarici, sjeverno od Jadranske magistrale, završeno je više od 90% planiranih radova te preostaje položiti oko 2300 m instalacija – istaknuo je Malenica.