Izbornik
Naslovnica Gradovi Karlovac
Interakcija publike i izvođača

U karlovačkom kazalištu koncert Singrlica i Danijele Jurac

1/2
Foto: Dinko Neskusil
Osim njih, u sklopu koncerta publika će moći uživati i u  izvedbi projekta 'Dodo' - novom projektu voditeljice Lepeze u suradnji s gitaristom Goranom Štrbcem koji nudi autorske pjesme Štrbca obogaćene za ovu priliku i vrsnim jazz gitaristom Mariom Igrecom

Karlovčani i gosti imaju prilike ovog petka, 2. lipnja u Gradskom kazalištu Zorin dom uživati u jedinstvenom koncertu na kojem će nastupiti i Singrlice, ovogodišnje dobitnice svog trećeg Porina u kategoriji najboljeg etno albuma. Glazbenu skupinu čine iznimne pjevačice iz Karlovca i Samobora, finalistice HTV-ove emisije "Do posljednjeg zbora", koje će na koncertu koji počinje u 20 sati , gostovati s presjekom pjesama sa svojih popularnih albuma.

Svoj nastup, naime, posvećuju i jednoj od svojih dugogodišnjih kolegica, Singrlici Danijeli Jurac, učiteljici iz Karlovca koja ovim koncertom obilježava i 30 godina svog djelovanja u umjetnosti. Stoga će u sklopu koncerta nastupiti i karlovački Folklorni ansambl Matija Gubec čiji je član bila, a nastupit će i mališani iz Umjetničke organizacije Lepeza kojoj je D. Jurac umjetnička voditeljica.
Djeca folklorne grupe UO Lepeza otpjevat će nekoliko pjesama s vrlo uspješnog dječjeg etno albuma "Srethno dijete" koji je osmislila, a za koji je prof. Ivica Ivanković kazao da je riječ o lijepom dječjem glazbenom ostvarenju, albumu koji zvuči iskreno i dječje, lišeno nepotrebnoga glamura i pretjerivanja u bilo kojem smislu.

Osim njih, u sklopu koncerta publika će moći uživati i u  izvedbi projekta 'Dodo' - novom projektu voditeljice Lepeze u suradnji s gitaristom Goranom Štrbcem koji nudi autorske pjesme Štrbca obogaćene za ovu priliku i vrsnim jazz gitaristom Mariom Igrecom. Svakako vrijedi spomenuti da je Danijela Jurac nedavno izdala i u hrvatskoj jedinstveni konceptualni album Tica Mith Singrlice 'The Mith' posvećen staroslavenskoj mitologiji gdje slušatelj kroz sedam pjesama sluša priče o dobru i zlu, izmjeni godišnjih doba, ljubavi, smrti, a na temelju priča iz staroslavenske mitologije. Osim nje, autori CD-a su i Tomislav Jozić voditelj Singrlica i Marina Petković - Liker.

U realizaciji programa sudjeluju Kinoklub Karlovac i Gradsko kazalište Zorin dom. Program je realiziran iz sredstava po natječaju Javnih potreba u Kulturi grada Karlovca i C.E.Z.A.R. d.o.o. 

Prljavo kazalište SVETA NEDELJA Besplatni ćevapi i koncert prljavaca u povodu Dana grada 10. koncertna sezona Maksim Mrvica i novi bend na Tvrđavi sv. Mihovila