Izbornik
Naslovnica Gradovi Velika Gorica
Radove na novom nogostupu obišao je velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar

U Kučama se gradi nogostup vrijedan oko 300.000 kuna

Foto: VELIKA GORICA
– Želim zahvaliti svim sumještanima u ovome naselju, u kojem se provodi povijesni projekt aglomeracije u sklopu čega mještani moraju živjeti u neasfaltiranim i neadekvatnim uvjetima za život. Sve što tek treba biti napravljeno bit će napravljeno na zadovoljstvo svih Kučana – poručio je gradonačelnik Ačkar

Stanovnici Kuča konačno mogu odahnuti. Nogostup vrijedan 300.000 kuna novi je projekt Vijeća Mjesnog odbora Kuče okarakteriziran kao prioritetan kako bi se u naselju podigla razina sigurnosti u prometu. Radovi su počeli ovih dana, a riječ je o 220 metara nogostupa koji je zapravo nastavak nogostupa koji se proteže od društvenog doma prema nogometnom igralištu u Petrovoj ulici te će biti dovršen u sljedeća dva tjedna.

Uskoro i umjetna trava

Radove na novom nogostupu, koji će biti jedan od više od 20 nogostupa sagrađenih u zadnjih godinu dana, obišao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar, koji je zahvalio Vijeću Mjesnog odbora na tome što su iskazali interes, dobru volju i kooperativnost kako bi komunalna infrastruktura i kvaliteta života u njihovu mjestu svake godine bila sve bolja i prihvatljivija sugrađanima.

– Želim zahvaliti svim sumještanima u ovome naselju, u kojem se provodi povijesni projekt aglomeracije u sklopu čega mještani moraju živjeti u neasfaltiranim i neadekvatnim uvjetima za život. Mogu dati svoju riječ da će sve ono što nije dobro napravljeno biti popravljeno, a ono što tek treba biti napravljeno bit će napravljeno na zadovoljstvo svih Kučana – poručio je Kučanima gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Izrazito zadovoljan suradnjom  s Gradom i dosad obavljenim poslom bio je predsjednik Mjesnog odbora Kuče Stjepan Fabijančić, 
koji je naglasio da im je sigurnost djece i stanovnika na ovom području na prvome mjestu.

– Zahvalio bih Gradu Velikoj Gorici ispred Mjesnog odbora što je prepoznao potrebu nogostupa u Petrovoj ulici prema nogometnom igralištu, gdje svakodnevno prolazi puno djece, a sigurnost djece nam je najvažnija. Hvala Gradu i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru – rekao je Fabijančić, predsjednik Mjesnog odbora koji se ubrzano urbanizira.

I nisu radovi na nogostupu jedino čime se Kučani bave ovih dana. U nogometnom klubu Turopoljac Kuče sjedi nova i sposobna uprava koja se dokazala puno puta, klub okuplja mnoge mještane pa ove godine započinju i radovi na umjetnoj travi.

– Pokazalo se da umjetna trava izvlači djecu iz kuća i udaljava od računala i televizije te ih dovodi na igrališta. Nakon niza naselja 
koja su dobila umjetnu travu, iduće na redu je igralište u Kučama – potvrdio je gradonačelnik Ačkar.

– Zahvalio bih Gradu na dobroj suradnji i što su nas saslušali vezano za umjetnu travu. Mi imamo puno djece, a zahvaljujući umjetnoj travi uvjeren sam da ćemo ih imati još i više – izjavio je predsjednik kluba Daniel Zagorac.

Novi društveni dom

Kučani su nedavno dobili i društveni dom, a suradnja Grada s lokalnim dobrovoljnim vatrogasnim društvom u ovome naselju je i više nego pohvalna. Kako je istaknuo gradonačelnik Velike Gorice Ačkar, vatrogasci u Kučama od svake dobivene kune stvore tri kune, a sve to zahvaljujući koheziji Grada Velike Gorice i sumještana te dobrovoljnog vatrogasnog društva.

– Suradnja s Gradom je na nivou. Zahvaljujući Gradu dobili smo novi vatrogasni dom i to se poklopilo s godinom kada mi slavimo 125 godina postojanja društva, tako da ćemo to sve skupa objediniti svečanim otvaranjem  doma, blagoslovom novih vozila koja smo dobili kao i iz donacije iz Njemačke otprije dva tjedna. Mi i dalje ulažemo u opremanje doma i opremu te radimo i s djecom – zaključio je predsjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kuče Krunoslav Milatović.

Kuče su naselje u Zagrebačkoj županiji, pokraj Velike Gorice uz kanal Sava – Odra i Turopoljski  lug. Prema popisu iz 2011. godine ima 1453 stanovnika. Broj stanovnika znatno se povećao tijekom i nakon Domovinskog rata zbog naseljavanja prognanika iz Vukovara, Iloka i Banovine te izbjeglica iz Bosne i Hercegovine.