Izbornik
Naslovnica Gradovi Kutina
U promociju škrleta uključio se i Agronomski fakultet u Zagrebu

U Kutini predstavljena knjiga “Škrlet – hrvatski vinski biser”

Foto: Kutina
– Škrlet je nositelj uspjeha moslavačkih vinara koji se očituje i ovogodišnjem uspjehom na Decanteru, odakle su u Moslavinu stigle nove medalje – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić

Knjiga “Škrlet – hrvatski vinski biser” autora prof. dr. sc. Ivana Pejića i prof. dr. sc. Edija Maletića predstavljena je u Kutini pred brojnim uzvanicima, vinarima, zaljubljenicima u vino i Moslavinu, kao i predstavnicima Agronomskog fakulteta koji je izdavač knjige.

Prof. dr. sc. Ivica Kisić, dekan Agronomskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, obratio se nazočnima u ime te ustanove kao izdavača, o knjizi u ime recenzenata govorila je prof. dr. sc. Jasminka Karoglan Kontić, dok su autori prof. dr. sc. Ivan Pejić i prof. dr. sc. Edi Maletić uputili nazočne u pokoju tajnu škrleta koje možete pronaći u samoj knjizi.

Nakon predstavljanja knjige održana je vođena degustacija  izabranih škrleta pod vodstvom prof dr. sc. Edija Maletića u vinskom dvoru.

– Škrlet je nositelj uspjeha moslavačkih vinara koji se očituje i ovogodišnjem uspjehom na Decanteru, odakle su u Moslavinu stigle nove medalje. Važnost vinara, a napose škrleta za ovo područje očituje se i u potpori koju Grad Kutina pruža vinarima dugi niz godina – rekao je gradonačelnik Kutine Zlatko Babić.

Potporu vinarima i samoj knjizi o škrletu pružili su i državni tajnik u ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, izaslanica župana 
Ivana Celjaka, Anita Sinjeri-Ibrišević, pročelnica Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvoj, zaštitu okoliša i prirode SMŽ-a, 
predsjednik Gradskog vijeća Grada Kutine Robert Krpes, zamjenica gradonačelnika Ivana Grdić, predsjednik Udruge vinogradara i voćara “Lujo Miklaužić” Krešimir Lenić i zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Grada Popovače Zvonimir Kondres.