Izbornik
Naslovnica Gradovi Novska
Održat će se 15. rujna

U Novskoj se priprema 4. NOVsky - festival znanosti i umjetnosti

Foto: Novska
Izlagači imaju priliku na interaktivnim radionicama i edukacijama predstaviti svoja dostignuća i zanimljivosti otkrivene tijekom godine, a djeca izoštriti komunikacijske i prezentacijske vještine

NOVsky Art & Science Festival je cjelodnevna manifestacija koja će se ove godine održati 15. rujna u Novskoj. Festival se ističe specifičnim spojem znanosti i umjetnosti koje se nadopunjavaju i stvaraju zanimljiva i edukativna iskustva kroz igru i zabavu.

Festival četvrtu godinu okuplja znanstvenike, sveučilišne profesore, nastavnike, popularizatore znanosti, voditelje udruga te djecu koja svakodnevno sudjeluju u nastavnim i izvannastavnim aktivnostima vezanim za STEM područje. Izlagači imaju priliku na interaktivnim radionicama i edukacijama predstaviti svoja dostignuća i zanimljivosti otkrivene tijekom godine, a djeca izoštriti komunikacijske i prezentacijske vještine. Festival su već prve godine posjetili brojni gosti iz okolnih gradova i susjednih država, tako da ne iznenađuje velik interes posjetitelja različitih životnih dobi – od djece iz vrtića impresionirane voćem koje svira pa sve do baka koje su se prisjetile tajnih šifriranja.

“Ove godine, iz mnoštva zanimljivih STEM i ART tema ističemo četiri zvijezde dnevnog programa; Mobilni planetarij Odiseja, Krevet od čavala, Upps we have 180° rotation i LARP igru. Edukacija i zabava se nastavljaju i u večernjim satima kada se družimo uz glazbu, light show te mapping projekcije. Posjetite Novsku 15. rujna, usudite se eksperimentirati i zabaviti u isto vrijeme”, pozivaju organizatori i obećavaju kvalitetno provedeno vrijeme za sve uzraste.

NOVsky Art & Science Festival organizira Udruga mladih Novska uz podršku Grada Novske i brojnih partnera. 

NOVSKA Rješavanje stambenog pitanja za 20 novljanskih obitelji Počeo projekt “Želim raditi, želim pomoći – faza III” O najmanje 180 korisnika brinut će se 30 teže zapošljivih žena NOVSKA Potpisan Ugovor o rekonstrukciji mrtvačnice u Starom Grabovcu