Izbornik
Naslovnica Gradovi Osijek
Premijer Andrej Plenković posjetio Osijek

U Osijeku investicije od milijardu kuna

Foto: Osijek
– Šesta je godina Projekta Slavonija koji ima za cilj pomoći revitalizaciji Slavonije, demografskom oporavku, gospodarskom rastu,  ulaganju u poljoprivredu... Uskoro će krenuti i projekt luke za rasuti teret. Odličan je to smjer za razvoj Grada Osijeka – rekao je premijer Plenković

Premijer Andrej Plenković i ministrica Nataša Tramišak posjetili su u petak Osijek, gdje su se susreli s gradonačelnikom Ivanom Radićem i županom Ivanom Anušićem. Govorilo se o projektima i ulaganjima, na čemu je gradonačelnik Radić zahvalio premijeru i ministrici.

– Grad Osijek ima odličnu suradnju i s Osječko-baranjskom županijskom i s Vladom RH. Trenutačno su  na području Osijeka investicije u vrijednosti većoj od milijardu kuna. Bitno je reći da grad Osijek unatrag deset godina prvi put ima veći broj useljenih nego iseljenih, a to je podatak koji nas najviše  zanima – poručio je Radić.

– Više od 7,5 milijardi kuna EU projekata je ugovoreno ili će biti realizirano na području Osječko-baranjske županije. Statistike pokazuju da napredujemo u svakom pogledu, u demografiji, povratku, turizmu... Uglavnom stižu dobre vijesti s istoka Hrvatske – nadovezao se župan Anušić.

– Šesta je godina Projekta Slavonija koji ima za cilj pomoći revitalizaciji Slavonije, demografskom oporavku, gospodarskom rastu, 
ulaganju u poljoprivredu i drago mi je da Grad Osijek u prvih godinu dana mandata gradonačelnika Radića ima investicije vrijedne milijardu kuna, da se obnavlja i osječka Tvrđa, simbol grada, da se gradi Regionalni distribucijski centar za voće i povrće, prvi takav u Hrvatskoj... Uskoro će krenuti i projekt luke za rasuti teret. Odličan je to smjer za razvoj i Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije – započeo je pak premijer Plenković, istaknuvši sinergiju lokalne i državne razine, kroz okvir Projekta Slavonija, Baranja i Srijem, “čime su napravljeni značajni iskoraci”.

Premijer je prošetao osječkom Tvrđom, gdje je u  tijeku velika obnova.