Izbornik
Naslovnica Gradovi Vinkovci
U Vinkovcima održan koncert na otvorenom učenika glazbenih škola

U pješačkoj zoni 90 učenika sviralo velike svjetske hitove

Foto: Vinkovci
Na koncertu su sudjelovali učenici glazbenih škola iz Virovitice, Vukovara i Vinkovaca

U vinkovačkoj pješačkoj zoni održan je koncert učenika glazbenih škola iz Virovitice, Vukovara i Vinkovaca, koji su tako građanima donijeli nezaboravno iskustvo. Na koncertu su izvođene kultne pjesme Michaela Jacksona, ABBA-e, Freddieja Mercuryja i grupe Queen…

Na koncertu je sviralo više od 90 učenika sa svojim instrumentima, od harmonika do ostalih puhačkih i gudačkih glazbala na petom po redu projektu VIVU.

– Jedinstven je ovo projekt u Hrvatskoj, a posebna zahvala ide ravnateljima glazbenih škola iz Virovitice i Vukovara. Ovdje su se stvorila neprocjenjiva prijateljstva i uspomene koje nikada ne blijede. Nema ljepšeg zvanja nego prenositi glazbu mladim ljudima. Dolaze s punim srcem na probe koje njima nisu obveza niti su im u nastavnom planu i programu. Sve je ovo njihova dobra volja – rekla je Dinka Peti, ravnateljica Glazbene škole Josipa Runjanina iz Vinkovaca.

Ovogodišnji Advent u Vinkovcima donio brojne nove sadržaje Božićni koncert Glazbene škole Josipa Runjanina oduševio Vinkovčane

Na koncertu je dirigirala i Blanka Brlić iz Glazbene škole Josipa Runjanina, koja je rekla kako je ovaj projekt zamišljen kao glazbena radionica, a prerastao je u nešto sasvim neočekivano.

– Djeca su se samo počela javljati po hodnicima škola, moliti da uđu u orkestar te smo ga tako proširili i uvrstili brojne druge instrumente. Krenuli smo amaterski u sve ovo, ali svake si godine zadamo veći cilj i zalogaj – rekla je Blanka Brlić.