Izbornik
Naslovnica Gradovi Koprivnica
koprivnica

U podne prvomajski grah, navečer Prljavo kazalište

Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL
Službena ovogodišnja proslava počinje već u subotu, 27. travnja, od 10 sati Sajmom cvijeća i tradicijskih obrta te obilježavanjem Međunarodnog dana plesa

Prljavo kazalište nastupit će 1. svibnja u 20 sati u središtu Koprivnice na tradicionalnom obilježavanju Međunarodnog praznika rada, najavili su gradski čelnici na konferenciji za novinare na kojoj im se pridružio i pjevač popularnog banda Mladen Bodalec. Obilježavanje Praznika rada počet će u 12 sati podjelom oko 4500 porcija tradicionalnog prvomajskoga graha koji će po domaćem receptu pripremiti Podravkini kulinarski majstori.

alpinisti priskočili u pomoć Stanari na Trgu kralja Tomislava dobivaju novi sustav grijanja s vanjskim kotlovnicama

– Iza nas je više od 40 godina karijere, a ipak nas još i dalje veseli svaki izlazak na pozornicu pred našu vjernu publiku. I dalje sviramo 50 do 60 koncerata godišnje, što znači da smo u dobroj formi nakon svih ovih godina. U Podravinu navratimo svako malo i uvijek se super provedemo te se veselimo ponovnom susretu s Koprivnicom i odličnom publikom – rekao je Mladen Bodalec.

Cikloturizam je sve rašireniji u istočnoj Slavoniji sastanak s ministrom turizma Župan Koren: Podravina i Prigorje idealni su za razvoj cikloturizma

Tradicionalni koprivnički prvomajski Pan Fest održava se u organizaciji Grada Koprivnice, gradskog komunalnog poduzeća Komunalac i pivovare Carlsberg. Službena ovogodišnja proslava počinje već u subotu, 27. travnja, od 10 sati Sajmom cvijeća i tradicijskih obrta te obilježavanjem Međunarodnog dana plesa.

– Nastavljamo lijepu tradiciju obilježavanja dana radnika koja traje u ovom gradu desetljećima. To je dan svih onih ljudi koji stvaraju i skrbe o ovom gradu, ali se prisjećamo i svih onih koji su desetljećima prije nas stvarali ovaj grad – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Demografska slika Podravine Ne poduzme li se nešto, do 2051. broj stanovnika mogao bi biti 42 posto manji