Izbornik
Naslovnica Gradovi Garešnica
Grad Garešnica

U projektu ‘Želim znati i živjeti’ bilo je 17 polaznika

Foto: GAREŠNICA
Završeni se programi upisuju se u e-radnu knjižicu, poput računalnog operatera, suradnika u pripremi i provedbi EU projekata, knjigovođe, administratora uredskog poslovanja, gerontodomaćice, rukovatelja radnim strojevima te kuhara. Uz to su polaznici su prošli i programe jačanja socijalnih vještina, a i edukaciju engleskog poslovnog jezika

Održana je završna konferencija gotovo 1,1 milijun kuna vrijednog projekta Grada Garešnice „Želim znati i raditi”, koji je u cijelosti financiran europskim novcem.

Riječ je o projektu koji je bio namijenjen lakšem zapošljavanju marginaliziranih društvenih skupina, a Grad Garešnica provodio ga je u partnerstvu s Općinom Hercegovac posljednje dvije godine. U okviru projekta 17 polaznika završilo je verificirane programe koji su provedeni u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem  Marinković iz Garešnice i upisuju se u e-radnu knjižicu, poput računalnog operatera, suradnika u pripremi i provedbi EU projekata, knjigovođe, administratora uredskog poslovanja, gerontodomaćice, rukovatelja radnim strojevima te kuhara.

Osim toga polaznici su prošli i programe jačanja socijalnih vještina koje je provodilo Učilište Studium iz Bjelovara, a na njima su naučili tehnike javnog nastupa, predstavljanja, ponašanja u timskom rad te kako izraditi životopis.

Poučeni su i o zaštiti okoliša, štednji energije i novca, a prošli su i edukaciju engleskog poslovnog jezika.

Za sve polaznike u suradnji s Poduzetničkim centrom Garešnica tiskan je i priručnik dobre prakse. Grad Garešnica u suradnji 
s projektnim partnerom Općinom Hercegovac omogućio je besplatne edukacije polaznicima kako bi povećali svoje kompetencije na tržištu rada te kako bi ih se motiviralo na mogućnost otvaranja novih poslovnih subjekata.