Izbornik
Naslovnica Gradovi Rijeka
NAJAM SE OBAVLJA SKENIRANJEM QR KODA

U Rijeci predstavljen sustav javnih električnih bicikala - RiCikleta

Promocija projekta RiCikleta
1/12
Foto: Goran Kovacic/PIXSELL
Sustav javnih električnih bicikala - RiCikleta, kojim je građanima omogućeno iznajmljivanje 28 bicikala smještenih na četiri terminala u gradu, predstavljen je u četvrtak na Jadranskom trgu u Rijeci

RiCikleta je “pametna” električna bicikla s GPS praćenjem. Najam se obavlja skeniranjem QR koda, odnosno plaćanjem najma putem QRPay koda.

Otvoren četverodnevni Festival susjedstava na trsatskom Kampusu Riječko Sveučilište svojom otvorenošću razlikuje se od drugih Otvoren četverodnevni Festival susjedstava na trsatskom Kampusu

Prvi su bicikle iz tog sustava provezli riječki biciklist Vladimir Miholjević i zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.

Cijena najma bicikla je 10 kuna po satu, a maksimalno vrijeme korištenja je 3 sata. Bicikle će moći koristiti punoljetne osobe, a najam je zatvoren tek kada je bicikl ispravno vraćen na postolje.

Ukupna vrijednost projekta je 1,3 milijuna kuna, od kojih je najveći dio osiguran iz riječkog gradskog proračuna, a 195.280 kuna je osiguralo Ministarstva turizma.

PRIHOD NAMIJENJEN CENTRU ZA AUTIZAM RIJEKA Prodajna izložba fotografija 'Nasmijana lica Riječkog karnevala' na Korzu

Uz terminal na Jadranskom trgu, građanima će električni bicikli biti dostupni na terminalima ispred Dvorane mladosti na Trsatu, na Pješačkom mostu preko Rječine i na krovu garaže na Bazenima Kantrida.

Kako je rečeno, riječ je o uvođenju trenda mikro i 'pametne' mobilnosti u gradskom prometu, kojim se daje konkretan doprinos razvoju alternativnih oblika održive mobilnosti.

1/12 Foto: Goran Kovacic/PIXSELL