Izbornik
Naslovnica Gradovi Crikvenica
'Simply the Best' za 'Crikvenicu 4 Pets'

U ruke TZ Grada Crikvenice stigla je još jedna zaslužena nagrada

Nagrada za Crikvenica 4 Pets
Foto: Grad Crikvenica
'Crikvenica 4 Pets' posvećena je kućnim ljubimcima, a program je sadržavao brojne zanimljive i zabavne sadržaje

TZG Crikvenice je dobitnik nacionalne godišnje nagrade "Simply the Best" u kategoriji "Inovativni projekt u turizmu", i to za manifestaciju "Crikvenica 4 Pets", koja je u 2017. doživjela svoje premijerno izdanje. 

Nagradu za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda tijekom jednogodišnjega razdoblja tradicionalno dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija (UHPA) i turistički časopis "Way to Croatia". Svečana je dodjela održana ove godine u Splitu, i to u sklopu 19. poslovno-turističke burze "Put". Ovu je tradicionalnu nagradu za inventivnost i kreativnost u turizmu te doprinos razvoju turističke ponude lokalne zajednice u ime Turističke zajednice Grada Crikvenice preuzela Daniela Barac Frković, stručna suradnica u turističkom uredu.

"Crikvenica 4 Pets" je osmislila i organizirala TZG Crikvenice, a prvi je put održana 30. rujna i 1. listopada ove godine na dvjema lokacijama: u centru Crikvenice i na crikveničkoj plaži za pse "Podvorska". Manifestacija je posvećena kućnim ljubimcima, a program je sadržavao brojne zanimljive i zabavne sadržaje, poput sajma proizvoda i usluga za kućne ljubimce, izložbe kućnih ljubimaca bez rodovnice i prezentacije njihovih vještina, karnevala kućnih ljubimaca, cooking showa te BIKE & VAU maratona, vesele utrke pasa i vlasnika na biciklima, priopćili su iz gradske uprave.

Ova manifestacija je i edukativna, čiji je glavni cilj od malih nogu potaknuti ljubav prema životinjama i naučiti djecu da budu brižna i odgovorna. Zato se u sklopu programa održalo i nekoliko tematskih događanja, kao što su likovna radionica i predstava o kućnim ljubimcima: "Pazi, mazi, voli". Organizatore i posjetitelje je posebno razveselila činjenica da je tijekom manifestacije sretno udomljeno desetak napuštenih životinja.